Iz Turističke zajednice Grada Zadra došla je službena obavijest o odgađanju koncerta i svečanog otvaranja Adventa s petka na subotu.

- Nakon nekoliko dana pomnog praćenja vremenske prognoze za petak i subotu, koja je svakim danom bivala sve nepovoljnija, daljnjih konzultacija sa Državnim metereološkim zavodom te dogovora svih sudionika ovogodišnjeg Adventa u Zadru, odlučeno je kako će se dvodnevno svečano otvaranje Adventa nažalost odgoditi, a predviđeni bogati program pomaknuti za jedan dan u istom rasporedu.

Tako će splitski akrobati iz skupine CROwd Control i grupa Prljavo kazalište nastupiti u subotu, 23. studenog, a veseli dječji Adventić i Cubismo će nas zabavljati u nedjelju 24. studenog.

Pošto od subote popodne prema prognozi više-manje sija sunce, ostatak programa će se nastaviti prema predviđenom rasporedu kako to stoji na službenoj adventskoj web stranici: www.advent.zadar.travel

Dakle, definitivni program otvaranja ovogodišnjeg Adventa u Zadru izgledat će ovako:

Subota 23.11. SVEČANO OTVORENJE ADVENTA U ZADRU 2019.
20 Nastup plesno akrobatske skupine Crowd Control
21 Koncert grupe PRLJAVO KAZALIŠTE

Nedjelja 24.11.
10:30-13 Dječje otvorenje Adventa "Adventić krećemo"
20 Koncert grupe CUBISMO

Ostala događanja održat će se po najavljenom rasporedu - u 11 sati otvorit će se klzalište na Višnjiku, a u 20 sati u katedrali sv. Stošije izvest će se Missa Dalmatica Franza von Suppéa.

U sljedećem tjednu trebala bi biti dovršena i aplikacija za mobilne telefone, putem koje će se moći pratiti raspored događanja i ponuda u adventskim kućicama. S obzirom da se nešto kasnije ušlo u ovaj projekt, potrebno je doraditi tehničke detalje kako bi bila potpuno funkcionalna krajnim korisnicima.