Nakon što je u petak aktualni gradonačelnik Zadra Branko Dukić predao vlast i Ključeve Grada karnevalskoj gradonačelnici Riti Ori, što se dogodilo prvi pun nakon 15 godina, zadarski maškarani šušur nastavlja se već večeras, u subotu navečer velikim Inaguracisko Karnevalskim BALinom u Kneževoj, točnije, samo za ovu prigodu - Kneževićevoj palači.

BALin počinje u 20 sati od kada će gradonačelnička svita i Puk moći razgledati raskošne salone Kneževićeve palače. Glazbeni program i plesni podiji bit će raspoređeni na nekoliko mjesta palače, a po najavama organizatora, Turističke zajednice Zadar, Koncertnog ureda Zadar, Narodnog muzeja i Radija 057 te sukreatora čitavog programa Zadarskog karnevala 2020. Nene Stojakovića, bit će zadovoljeni svi ukusi.

Zvijezde klasičnog dijela programa su Gudački kvartet „Jackson`s Five", koji će sa svojim gudalima prirediti jednu sasvim drugačiju karnevalsku zabavu te Plesni barokni ansambl. Za veliki dijapazon modernije popularne glazbe, pa i one 50-ih godina, pobrinut će se zagrebački Gelato Sisters Band sastavljen od tri sjajne pjevačice, koji su komunikativne pa uvijek prirede pomalo nostalgičnu, šarmantnu i veselu večer.

A dok cure budu prašile na katu Kneževićeve palače u njezinom će atriju svoj show početi zadarski DJ-i Mate Kokić i Mate Valčić.

Naravno da će ova velika karnevalska zabava koju je osobno organizirala Rita Ora, nova i privremena gradonačelnica koju različite veze povezuju sa Zadrom, biti još urnebesnija ako KK Zadar malo prije BALina na Višnjiku pobijedi Cibonu i osvoji ovogodišnji Kup Krešimira Ćosića. „Igraj Zadre, volim te!!!". Neka proradi Srce zadarsko, a onda svi u Kneževićevu!

Za sve kostimirane pučane ulaz na BALin je besplatan, a ona druga lica imat će platiti 30 kn. Pa sad ti vidi!

I samo da se zna: do sada je za veliku Karnevalsku povorku u nedjelju 23.veljače prijavljeno 19 karnevalskih skupina, a mjesta ima još. Ako ste skupili ekipu dođite do TIC-a u Cedulinu, preuzmite pripremljeni obrazac, popunite ga pa u drugu nedilju sudjelujte na velikoj zadarskoj maškaranoj fešti. Rok vam je do ponediljka.