Ono što je karnevalska gradonačelnica Zadra Rita Ora obećala to je i ostvarila: u Kneževićevoj palači je u subotu navečer priredila svoj veliki Inguracisko-karnevalski bal(in)! Za ovu je prigodu ova palača, koju ponekad nazivamo i Kneževom, postala veliki dvoetažni plesni podij, zapravo karnevalski noćni klub za poveće kostimirano društvo Pučana i Plemstva koje je i dovelo Oru na karnevalsku vlast.

Pod sjajnim vodstvom Orine šefice protokola Kokoši Anel, privremena je gradonačelnica položila svečanu zakletvu i to u Koncertnoj dvorani Kneževićeve palače, netom nakon instant nastupa grupe „Jacksons Five" odnosno Zadarskog gudačkog kvarteta. Ora je u svom nastupnom obraćanju Puku ponovila mnoštvo predizbornih obećanja koje je premijerno iznijela još u petak za preuzimanja vlasti na Gradonačelnikovu balkonu.

Položila je i zakletvu kojom se obavezala, između ostalog, da će „savjesno, časno i odgovorno obavljati funkciju gradonačelnice Zadra pa koliko god on bio u k..." te da će svako jutro ići „u Tonija na čaj i u Abu na sok od mrkve". Komična je zakletva, uz odobravanje svekolikog Puka završila sa „tako mi sv.Ante pomogao". Ora nije propustila zahvaliti se „gradonačelniku Dukiću na ginekološkom pregledu", a Kokoš Anel je kukuriknula kako „sa zadovoljstvom možemo reći da je s Ritinom mikicom sve u najboljem redu!", javljaju iz Turističke zajednice Grada Zadra. 

Tek je tada zapravo počela duga, urnebesna kostimirana zabava, jedna od najvažnijih u cijelom Zadarskom karnevalu 2020. Dok se malo dalje, na Narodnom trgu, slavilo osvajanje Kupa Krešimira Ćosića, kojeg je KK Zadar uzeo nakon 12 godina, u atriju Kneževićeve, privremenom karnevalskom baru s velikim šankom, sa svojih je gramofona prašio jedan od najboljih zadarskih DJ-a Mate Kokić. Ali najbolja zabava je ipak bila na katu Kneževićeve - tamo je na pozornicu izašla skupina „Gelato sisters" pa nazočno kostimirano društvo - ostavila bez daha. Zbog neodoljivih poziva na ples, naravno.
Tri pin up djevojke, predvođene sjajnom Nedom Parmać, uz pratnju malog ali perfektnog jazz orkestra, bile su urnebesno zabavne i osvježavajuće u usporedbi s morem kičerskih pjesmuljaka s kojima nas, inače, zasipaju puno poznatije „zvijezde". Cure u „plisirkama" s postavom izgledale su kao da su sišle sa starih pucketavih američkih singlica iz 50. godina prošlog stoljeća te su rešetale svoje obrade svima poznatih swing, jazz i blues evergreena, od „In the Mood" pa nadalje, na zadovoljstvo okupljene rasplesane mase.
Možda se zbog maski i kostima nije dalo prepoznati mnoge Zadrane koji su, kao, željni ovakvog tipa zabava i „gradskog đira". Ili ih nije bilo vidjeti naprosto zato što te subote navečer nisu bili od volje izaći do Poluotoka i Kneževićeve palače. A onda će se već uskoro dramatično žaliti da se „u Zadru zimi ništa ne događa", ističu iz TZ-a.

Mario Paleka, direktor Turističke zajednice Zadar koja s partnerima organizira ovogodišnji Zadarski karneval, na kojem su, usput, prvi put nakon 15 godina maškare privremeno preuzele gradsku vlast i Ključeve Grada, obećao je da će već uskoro ponovno dovesti sjajne „Gelato Sisters" na neku od manifestacija koje organizira TZ Zadar.

Kostimirana zabava u Kneževićevoj nastavila se uz glazbu DJ-a dugo iza ponoći, a Zadarski karneval 2020. nastavlja se u ponedjeljak u utorak Zadarskim 057 Karnevalićem kojeg već po tradiciji organizira tim Radija 057, jednog od glavnih partnera TZ Zadar u organizaciji ovogodišnjeg karnevala. Očekuje se da će gradom u ta dva dana prodefilirati oko 1400 malih maškara.