Svjetski dan plesa prigodnim je videom obilježila i Plesna udruga Gesta. Na Facebook stranici Geste voditeljica Nena Jurišić podijelila je videozapis s plesom svojih Gestica.

- Situacija u kojoj smo se odnedavna našli neočekivana je stvarnost koju, kažu, moramo prihvatiti.. Iako, tu novu normalnost u potpunosti nikad neću prihvatiti jer ne mogu zamisliti životu u fizičkoj distanci koja ujedno remeti i harmoniju našeg, mog posla. Svjetski dan plesa smo do sada slavili izlazleći na ulice, trgove i parkove kako bismo podjelili radost plesa i druženja... I opet ćemo. Međunarodni zadarski plesni festival 2012 godine otvorila sam izrekom: "U životu postoje prečice do radosti, ples je jedna od njih". I dalje stojim iza te izreke. Stoga radujemo se danas, sutra, ubuduće kroz ples, uz ples i s njim.

Što se tiče Gestica i naših projekata za lipanj nismo ih otkazali, samo odgodili. Ne održavamo online satove jer mi za rad i kreacije koreografija fale djeca, plesači, energija i zajedništvo. Materijale koje smo odradili  do prestanka rada smo video snimkama zabilježili i nastavak slijedi u rujnu. Vježbe za kondiciju, fleksibilnost smo poslali po skupinama i vjerujem da ćemo nastaviti gdje smo stali. Ovim putem želim čestitati svjetski dan plesa svim kolegama, plesačima velikima i malima u nadi da ćemo uskoro zajedno širiti radost plesa, poručuje Jurišić.