U subotu, 6. lipnja, od 17 sati, u velikoj dvorani POU Dom na žalu organizira se novi Dan društvenih igara i dobrodošli su svi. Da društvene igre nisu samo za zabavu i međusobno povezivanje, pokazuju i brojna istraživanja koja tvrde da su društvene igre odlični alati za učenje.

Igranje neke igre od početka do kraja pomaže djeci u razvijanju koncentracije. Osim toga, odlične su za razvoj pamćenja, a svakako mogu pomoći i u boljem shvaćanju postojanja pravila u životu. 

- Stoga, svima koji na zabavan način svojoj djeci žele pokloniti zabavno učenje brojnih vještina, preporučujemo društvene igre, ističu organizatori koji će osigurati vodu, sokove i grickalice. Imate li nekih igara doma, donesite ih, što ih je više - to bolje! 

Zabavne i zanimljive igre (za sve dobne skupine) koje ćete moći zaigrati su Settlers of Catan, Catan Junior, Carcassone, Azul, Dixit, Kingdomino, Forbidden Island, Pandemic, Labirynth, Mauna Kea, Munchkin, Alias, Jungle Speed, 5 sekundi, Ticket to ride - New York, Unstable Unicorns, Lotus i Catan-pomorci (proširenje za igru).