Duje Stanišić, školovani operni pjevač s bečkom adresom, predstavlja nam svoj novi singl "Riči". Nakon što je prošle godine na 22. večerima dalmatinske šansone u Šibeniku njegov debitantski nastup sa skladbom "Vrata vičnosti" nagrađen za najbolju interpretaciju, Duje se vratio u Beč i nastavio rad na pjesmama koje će ove godine biti objedinjene na njegovom prvom studijskom albumu.

Jedna od pjesama je i "Riči", koja govori o ljubavnom odnosu punom gorčine i neriješenih stvari. Prenosi poruku o važnosti i težini svake izrečene riječi, koju mnogi od nas u odnosima ponekad olako shvaćamo. Predivna priroda i ambijent austrijskog dvorca Laxenburg u mjestu Heidenbach, vizualno su zaokružili Dujinu izvedbu dirljive, sjetne balade.


View on YouTube

- Pjesma je himnički napisana, a moderno aranžirana s velikim rasponom između najnižeg i najvišeg tona što samu skladbu čini vrlo zahtjevnom za pjevanje, kaže Duje, čija izvedba zvuči kao otpjevana s nevjerojatnom lakoćom.

Video produkciju potpisuje ekipa Toya music ideas s kojima je Duje već surađivao, a u realizaciji su sudjelovali i veliki umjetnici slike, plesa i pjevanja Leo Brandstatter i Philip Stadler, uz neizostavnu Jennifer Radman.

- U video spotu smo htjeli prikazati kako svak riječ ima svoj put, odnosno svaku riječ negdje nađemo, a negdje drugdje je ostavljamo. Mlada i atraktivna Sara Dragičević svojom glumom i energičnošću je dala cijelom video spotu notu više, rekao je Duje i dodao da su prvi put koristili crno-bijelu tehniku iako su kadrovi ovog posebnog ambijenta u koloru naprosto prekrasni.

Tekst "Riči" potpisuje Lući Tukić, glazbu Tatjana Botunac, a aranžman i produkciju Tomislav Pehar (Music 4 Life studio, Zadar). Violinu je odsvirao Domagoj Bašić, gitaru Miroslav Lesić, a mix i master potpisuje Saša Miočić.

Duje se nada da će ljetne dane provesti i na pozornicama, izvodeći svoje pjesme jer je to ipak mjesto na kojem se najbolje osjeća, a čuti uživo njegov školovani tenor doista je poseban doživljaj.