Smatrajte se pozvanima na jedini after koji će vam ikada trebati! 

ABOP - After je bolji od partyja nastupaju 18. srpnja u Zadru, na Derivat festivalu #2 uz mlade snage dRBonito.

Derivat festival #2 uz već najavljene The Strange i Damira Avdića najavljuje izvrstan hibrid rocka i techna audio/vizualno/instrumentalni sastav ABOP koji će na Derivatu #2, u sitnim noćnim satima rasplesati publiku svojim nadahnutim live izvedbama koje se kreću od acid housa, techna, electra do rocka u izvedbenom sastavu od dva bubnjara, basiste i digital syntha uz specijalno dizajnirani light show koji je sastavni dio njihovih nastupa.

ABOP ili After je bolji od partija začetnik je sve popularnijeg glazbenog stila koji spaja elektronsku plesnu glazbu i live koncerte - tzv. Live electronic band. Petorica vrhunskih glazbenika u većem su broju članovi i nekih drugih, često poznatijih rock/jazz bendova: Pips, Chips & Video Clips, Elemental, Chui... Zanimljivo je spomenuti da bend ima dva bubnjara koji prilikom sviranja uživo dijele jedan set bubnjeva, okrenuti licem u lice, jedan prema drugome. Savršeno sinkronizirani, točni i čvrsti, ritmično guraju ovu mašinu.

Glazba im je intenzivna, plesna, ritmična, u dobroj mjeri psihodelična sa puno groovea, te nadasve moćna. Prvi rad nazvan po imenu sastava ABOP izašao je 2016. godine te je odmah osvojio kritiku i publiku pa je u rekordnom roku rasprodan. Nakon toga ABOP je svirao na značajnim festivalima kao što su EXIT, DIMENSIONS, TERRANEO uz niz koncerata po Hratskoj, Ausriji, Italiji, Mađarskoj, Slovačkoj, Belgiji, Francuskoj, Bugarskoj...

Pjesmom Right now 2018. koju prati nagrađivani video rad u stop motion dinamici (Katrin Novaković i Andrija Santro), ABOP je najavio novi album Delta koji je realiziran u jesen 2019. u izdanju PDV Recordsa, a za mix i produkciju zaslužan je veteran klupske produkcije Petar Dundov. Jednostavno rečeno dobili smo najbolji elektronički album koji je odsvirao bend. Nakon promocije u rasprodanom zagrebačkom klubu Boogaloou, privremene pauze zbog poznatih razloga, u punoj snazi vidjeti ćemo ove šamane plesa na DERIVATU #2.


View on YouTube

dRBonito koji otvara ovaj snažni line up su mlade snage koje grade svoj stil još od 2014. godine u maniri jazza, rocka i techna, a u formi instrumentalnog trija te predstavljaju izvrstan uvod u vruću ljetnu noć.


View on YouTube