U srijedu, 22. srpnja počinje šesti po redu Zadar Jazz & Blues festival  s tri nastupa domaćih izvođača, a održat će se na terasi Muzeja antičkog stakla.

U srijedu će nastupiti Ratko Zjaca-Simone Zanchini ZZ Quartet, dan poslije svirat će Damir Kukuruzović sa svojim Django Group, dok će u petak, 24. srpnja publika moći uživati u dva koncerta u jednoj večeri: A.J. Trio & Elena Stella i Martine Thomas & Insd Enterprise.

Svi koncerti počinju u 21: 30 sati. Ulaznice po cijeni od 70,00 kuna mogu se kupiti online - na sustavu Croatia Tickets i na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati.
ZADAR JAZZ & BLUES ( 22.-24.7.) / Muzej antičkog stakla / 21:30h

22. 7. / RATKO ZJACA-SIMONE ZANCHINI ZZ QUARTET

Simone Zanchini - harmonika

Ratko Zjaca - gitara
Martin Gjakonovski - kontrabas
Joze Zadravec - bubnjevi

Ratko Zjača - suvremeni gitarist, skladatelj, izvođač i pedagog s nizozemskom adresom. Surađivao je s brojnim vrhunskim jazz glazbenicima današnjice - Reggiejem Workmanom, Randyjem Breckerom, Johnom Patituccijem, Alom Fosterom, Ronom Carterom itd.

Simone Zanchini - jedan od najvećih harmonikaša današnjice, član orkestra milanske scale nastupao je na najznačajnijim međunarodnim jazz festivalima te surađivao s brojnim priznatim umjetnicima.

Uskoro izlazi 4 album " On Stage " live in Italy.

Nagrade:

2016. ZZ Quartet - nagrada za najbolji jazz album u Italiji.
2019. Simone Zanchini - The award of World Accordion Ambassador from the city of Castelfidaro -accordion city
Ratko Zjaca - The Award for achievement, the autorship and artistic creation in jazz music from the Composer Society

23.7. DAMIR KUKURUZOVIĆ DJANGO GROUP

Damir Kukuruzović - jazz gitarist i dobitnik brojnih glazbenih priznanja, najistaknutiji je hrvatski predstavnik glazbe Djanga Reinhardta. Utemeljitelj je Damir Kukuruzović Django Groupa neizostavnog na svim relevantnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Spada u red gitarističkih virtuoza koji uz iznimne sviračke vještine uspijeva dosegnuti najvišu estetsku razinu. Surađuje s najvećim glazbenim virtuozima današnjice: Stochelom Rosenbergom, Paulus Schaferom, Robinom Nolanom, Angelom Debarreom, Raphaelom Faysom, Ludovicom Beierom, Wawau Adlerom, Gismo Grafom, Yorgui Loefflerom, Joschom Stephanom, Adrianom Burnsom i mnogim drugim. Organizator je nekoliko jazz festivala u Hrvatskoj, kao i u vlastitom Siscia jazz clubu u kojem je ugostio mnoge svjetske jazz glazbenike.

24.7. / A.J. TRIO & ELENA STELLA

Ante Jeličić - piano
Josip Marcelić - kontrabas
Vedran Supičić - bubnjevi
Elena Stella - vokal

Osnivač A.J. tria i autor glazbe je pijanist Ante Jeličić. Ovi glazbenici iza sebe imaju bogato glazbeno iskustvo. Surađuju s pjevačicom Elenom Stellom koja dijeli istu ideju i senzibilitet prema glazbi.

Predstavit će svoj album prvijenac Common Language izdan pod Aquarius recordsom te nove vokalno instrumentalne autorske skladbe napravljene u koautorstvu sa Elenom Stellom.

MARTINE THOMAS & INSD ENTERPRISE

Martine Thomas - poznata zadarska pjevačica haićanskih korijena nakon povratka iz Amerike predstavit će zadarskoj publici i gostima novi projekt.