Inicijativom najpoznatijeg glazbenika iz Petrčana, Duje Stanišića i ekipe u četvrtak navečer, od 20 sati, održat će se Antikorona fešta u središtu mjesta na proširenju uređene obale uz parapet.

Uz poznate pjesme kojom se žele zabaviti domaći i gosti, planirana je i srdelijada, čašćenje svih koji se odazovu tom jedinom ljetnom programu u Petrčanima.

Uz Duju Stanišića, pjevat će i svirati njegov brat Lujo Stanišić, poznati duet Valentina i Nedo Stura, Domagoj Bašić, Miljenko Koštan, Joso Lonić, Ive Cuculić.

- Glazbenici iz Petrčana i Nina, te prijatelji iz okolnih mjesta koje smo uspjeli okupiti u četvrtak navečer. Repertoar će biti od poznatih domaćih pjesama.  TZ Grada financirat će nabavku srdela i vina s kojima ćemo počastiti sve goste,  istaknuo je Duje Stanišić, najavljujući glazbenu feštu do koje je, kaže, došlo spontano.

Petrčane su kao i druga primorska i otočka mjesta Zadarske županije doživjala turistički boom, a zabave nema. Očito je kako su turističke zajednice uglavnom iznenađene i nepripremljene da uskoče, iako sebi daju sve zasluge za neočekivani priliv turista. Sve što se ljeti događa uglavnom je otkazano, a ništa novo nije ponuđeno za ljepši doživljaj turističke sezone i terpiju nakon korone.