Tvrđava Fortica, povijesno zdanje na samom ulazu na otok Pag koja se nalazi tik do Paškog mosta, 2. će srpnja započinje velike suradnju između hrvatskog BSH Islanda i svjetski poznatog kluba Amnesia s Ibize. Glazbeno druženje održava se od 1. do 5. srpnja na nekoliko lokacija na otoku Pagu.

- Pošto festivali ove godine nisu dozvoljeni u svom standardnom obliku, odlučili smo napraviti music weekend na Fortici pored Paškog mosta koji će upotpuniti standardne događaje na Zrću. Događaj počinje od 16 i traje sve do 23 sata, a radi se o tzv. sunset eventu. Najzanimljivije u vezi samog eventa je što smo, prvi u Hrvatskoj, doveli klupski brend sa Ibize naziva Amnesia u suradnji s kojima i radimo event. Očekujemo preko 1000 stranaca koje će oni dovesti na otok Pag, a nadamo se i domaćih, otkriva Drago Vukelić iz BSH Islanda.

Za taj je dan najavljen, između ostalih, ARTBAT - ukrajinski DJ duo koji je posljednjih godina stekao veliku svjetsku popularnost. Artur & Batish trenutno vladaju svjetskim glazbenim ljestvicama i jedni su od najtraženijih zvijezda elektronske glazbe u svijetu. Ključ uspjeha ovih talentiranih mladića leži u njihovom zaista moćnom zvuku najviše kvalitete te nastupima na pomno odabranim, nesvakidašnjim lokacijama diljem svijeta koje svakoj glazbenoj avanturi daju posebnu čar.

- Imamo velike planove i u pripremi je jedan projekt s kojim ćemo se, nadam se, predstaviti zadarskoj publici. Uz Zadar, imamo plan raditi Pulu, Rijeku, a ovisno o situaciji i Dubrovnik, najavio je sugovornik našeg Profesora.

BSH Island ovog se ljeta održava u terminu od 1. do 5. srpnja kada će u NOA beach klubu te u klubu Kalypso nastupiti svjetske DJ zvijezde Dennis Cruz, Ilario Alicante, Mathame, Paco Osuna, Sidney Charles, Andrew Meller, Brina Knauss, Eldon, Ki Creighton, Joseph Edmund, Luca Donzelli, Mar-T i Tolstoi. Hrvatsku pak predstavljaju domaće snage Aldo Morro, Dea Tosh, DJ Organic, Full Ferry, Mony, Pablo Panda i Yakka.