Iz TZ Grada danas su najavili kako će večeras na Forumu biti koncert, jedan u nizu za koje je Hrvatska glazbena unija dobila 6.8 milijuna kuna korona potpora, sve kako bi hrvatski pjevači ovog ljeta mogli imati nastupe.

Zadarski Forum bit će idealna pozornica za glazbene nostalgičare i sladokusce jer će večeras od 21 sati nastupiti frontman legendarnog zadarskog Foruma Davor Pekota s Ivanom Kindl i Jazz Quartetom. Pekota je vrhunski interpretator glazbe 1950-ih i 1960-ih, Porinom nagrađena Kindl pjevačica je iznimnih vokalnih interpretacija, dok je Jazz Quartet sinonim za vrhunski zvuk. Naslov njihovog nastupa i programa Tribute to Swing sugerira što će se slušati na drevnoj zadarskoj pozornici.

- Izvodit ćemo jazz standarde i evergreene. To znači kako će nakon dužeg vremena scenom Foruma ponovno odzvanjati klasici žanra, pjesme koje su proslavili Frank Sinatra, Michael Bublé, Drago Diklić i ostali. Ovaj smo program radili prije dvije godine, neće nam biti prvi put. Ivana je sjajna pjevačica, imamo također i puno iskustva te vrhunski bend sa odličnim glazbenicima. Sigurno su jedni od najboljih na ovim prostorima, pa jamčimo dobru zabavu i ugodnu večer. Mi ćemo svakako uživati, a onda te naše vibracije prenijeti publici, poručuje frontman Foruma.

Besplatan koncert počinje u 21 sati, a za njega vrijede ista epidemiološka pravila kao za sve koncerte na Forumu. Iz Turističke zajednice Grada Zadra mole sve posjetitelje da na ulazu u koncertni prostor pripreme EU COVID potvrdu u digitalnom ili fizičkom obliku. Ulaz je ograničen na 200 mjesta, a vrata se otvaraju u 20:30 sati.