"Sjeti se, mornaru, da si more!" - s ovim stihom velikoga hrvatskog pjesnika Antuna Šoljana, Klapa Puntamika najavila je novu pjesmu, otpjevanu u suradnji s Klapom Mali Iž, u spomen na prerano otišlog Ižanina i Zadranina Roka Jelića.

"Sentimento", naslovna pjesma drugog albuma Klape Puntamika, pjesma je nadahnuta morem, otokom, neverama i bonacama života, ali u konačnici i vjerom u bolje sutra na našoj plaveti i hridi.

Glazbu pjesme "Sentimento" skladao je Denis Maričić Dendo, koji supotpisuje i stihove s Markom Dunatovom. Aranžman je uredio Tomislav Pehar, a vokalni aranžman Jure Perica. Pjesma je snimljena u dva zadarska studija, Music 4 life, Tomislava Pehara i studiju Twenty/ Twenty Jere Šešelje. Gitare je odsvirao Zlatko Brodarić, a miks i mastering djelo su Igora Ivanovića.

Na morskoj pozornici otoka Iža i mjesta Malog Iža ispričana je priča koju je u lijepi video uradak posložio Toni Mađerić iz Limitless production, uz asistenciju Frane Hrabrova. Za make up bio je zadužan Mario Marijan.

- Neka traje i nek se pjeva, od Maloga Iža do Zadra i širom Lijepe naše. Zdravi i veseli bili, poručili su iz klape Puntamika.