Ni bura ih nije omela da održe prvi dan Saljskog karnevala. Uvertira je to za Pokladni utorak kada će se Saljani prema onom što je ispričala Đulija Milin u Karnevalskim minutama na Radiju 057, raspojasati pod maskama. Tada će se zapaliti kolede ali i krnjo.

Subota je bila u znaku tradicije ali i sjećanja na nju jer Karneval nije održan u onom obimu i snazi kao što zna biti u Sale. Nije bilo toliko maškaranih grupa, ali svi skupa su bili veseli i željni te zabave: od strašnih vanzemljaca, preko zloduha do šesnih gospođa s Havaja, ispričala je Đulija Milin, jedna od pripadnica skupine Seksolete.

One su u subotu imale slobodan izbor s obzirom da doma imaju puno kostima. Odlučili smo se za retrospektivu: svaka prema svom izboru ili prema onom u što možeš stati. Iza nas je 24 godina maškaranja, sudjelovanja na Zadarskom karnevalu kao Srcolomke, Ledene kraljice, Xene ratnice... podsjetila je gospođa Đulija.

Onaj vrhunac subotnje večeri za nju je bio kada se zapalila vatra na Ravancu i one iskre obasjala sva vesela lica, skrivena pod maska, dajući im jedan drugi sjaj. Tada ti kroz glavu prođe sve lipo što su nam maškare donosile svih ovih godina. Jedan prekrasan osjećaj, kazala je Đulija Milin.

Zasluga je to, prema njezinim riječima i ove godine bila karnevališta koji su od 8 uri ujutro bili u skupljanju za večeru. Grijalo se uz vatru ali i ples. Imali su DJ-a, a sve skupa je zbog korona mjera do ponoći moralo biti „finito".