Zadar Sunset Festival prilika je da se Zadar predstavi turistima mlađe generacije, za koje do sada nije bilo dovoljno kvalitetnih sadržaja. Blizinu Zrća i dolazak velikog broja takvih turista iskoristit će se tako da oni dođu u grad i upoznaju ga na poseban način, rekao je direktor Turističke zajednice Grada Zadra Mario Paleka na konferenciji za medije koja je danas upriličena na terasi Hotela Bastion. O drugom izdanju festivala govorili su i Sven Vlahoviček iz organizatora BSH Events te Šime Perković uime Selected Croatia, organizatora brojnih uspješnih partyja na jadranskoj obali.

- Prošle godine sam rekao da se ekipa čini potentnom i ona je ta očekivanja opravdala. Festival je zaživio na specifičnoj lokaciji koju ne želimo često konzumirati, ali ovo je događaj koji je potreban Zadru, kojim proširujemo ponudu na sve dobne strukture gostiju. Na prošlom izdanju festivala 70 posto ulaznica kupili su stranci što dovoljno govori o njegovoj važnosti, istaknuo je Paleka.

Zadar Sunset Festival održat će se od 30. srpnja do 3. kolovoza. Uz program na Pozdravu Suncu, ove nas godine očekuje dodatni sadržaji kao što su službeni after partiji na više lokacija, boat partiji, beach sessionsi te još mnogo toga.

Vlahoviček je podsjetio kako je festival prošle godine zbog epidemioloških mjera bio ograničen na 1.000 posjetitelja, dok bi ih na ovom izdanju trebalo biti oko 2.000 dnevno. Ove godine nešto su manji izazovi u organizaciji samog eventa, ali je teže doći do kvalitetnih izvođača, koji su već krenuli s velikim koncertima.

- To nas neće spriječiti da ove godine festival bude još kvalitetniji. Imat ćemo binu od preko 100 kvadrata, dvije VIP etaže, a uz glavnu lokaciju imat ćemo i jednu rezervnu. Najviše posjetitelja i ove godine očekujemo iz Velike Britanije i Španjolske, ali i SAD-a, rekao je Vlahoviček.

Od poznatijih imena za sada su potvrđeni Dennis Cruz, Archie Hamilton, Pawsa, Chelina Manuhutu i Eli Brown. Perković je najavio kako će od domaćih izvođača nastupiti Aldo Morro, Alvize, Mony te još nekoliko njih. Novi sudionici bit će otkrivani kako su bude bližio datum festivala. Ulaznice će se prodavati preko sustava Entrio za 170 kuna te 300 kuna za VIP ulaznice.