Turistička zajednica Općine Vrsi pripremila je za ovu sezonu bogat program događanja. Uz manifestacije koje se održavaju dugi niz godina, program je obogaćen novima.

- Program ljetnih događanja otvaramo manifestacijom „Dani pomorstva" koja se ove godine održava prvi puta u Vrsima od 22. do 25. lipnja. To je manifestacija posvećena onome što Vrsi jesu - mjesto pomoraca. Pomorstvo je djelatnost koja je obilježila gotovo svaku obitelj u Vrsima i zato se događanjima kroz četiri dana odaje počast tom mukotrpnom načinu života. Vrhunac manifestacije je koncert klape sveti Juraj HRM-a te svečana premijera dokumentarnog filma o vrškim pomorcima „Sedma kora", ističe direktorica TZO Vrsi Rafaela Maraš. 

Program ljetnih događanja nastaviti 1. srpnja „Broadwayskom večeri" i koncertom glazbenih diva Nere Gojanović i Grozdane Pavić na magičnoj lokaciji u dvorištu crkve svetog Jakova. Također, 13. srpnja obilježava se Dan Općine Vrsi za kad je predviđen glazbeno - zabavni program na Glavnoj rivi.

 - Na Dan Općine Vrsi naše goste očekuje glazbeno - zabavni program uz nastup klape Puntamika i benda Prvi plan. Iduća manifestacija zakazana je za 18. srpnja, a riječ je o neizostavnoj i tradicionalnoj Ribarskoj večeri, dodaje direktorica TZ-a.

Posjetitelje ove godine očekuje i drugo izdanje Gastro&wine festivala Vrsi koji će se održati 21. srpnja. Ponuda kvalitetnih vina iz cijele županije bit će još bogatija, a pripremat će se i tradicionalna domaća jela. Okus i miris tradicije posjetitelji će moći iskusiti i desetak dana kasnije, na omiljenim „Vrškim ćakulama" koje se održavaju u staroj jezgri mjesta.

- Omiljena manifestacija Vrške ćakule zasigurno će razveseliti domaće, kao i sve goste u Vrsima. Spoj tradicije, povijesti, domaćih jela i dalmatinske pisme su ono što ovu manifestaciju čini sve popularnijom iz godine u godinu, kaže Maraš i dodaje kako će vrhunac sezone uslijediti za Vršku noć, koja se svake godine održava 2. kolovoza.

Za Vršku noć naše posjetitelje očekuje spektakularni koncert mega popularnog benda Crvena jabuka. Vjerujemo kako će atmosfera biti na vrhuncu obzirom da se radi o eminentnom glazbenom sastavu na našem području, navodi Maraš.

Tijekom kolovoza, održat će se večer folklora, sajamski dani eko proizvoda, festival smokve „Vrška smokvarica" te jedna nova manifestacija.

- U kasnim večernjim satima 12. Kolovoza na potpuno novoj lokaciji, kod crkvice svetog Lovre i na Prizdi organiziramo prvi Festival zvijezda. Manifestacija je posvećena prekrasnom prirodnom fenomenu promatranja „zvijezda padalica" popularno nazvanom „Suze sv. Lovre", ističe direktorica TZ-a napominjući kako će kroz sezonu biti organizirano više dječjih predstava te animacijskih programa.