Festival Derivat #04 nakon održane i preživjele zadnje dvije nezgodne godine i velikih bendova kao što su Repetitor, La jungle, Let 3, ABOP i drugih, ove godine 25. lipnja u punom kapacitetu predstavlja Partibrejkers, Porto Morto, Cesar Palace, Seine i Rich Man. Jedan od najvećih rock and roll bendova u regiji Partibrejkers tako u četrdesetoj, jubilarnoj godini postojanja, treći put nastupa u Zadru!

Partibrejkers su i dalje moćan rock n roll stroj koji isporučuje upravo ono što sam rock n roll i jest. Nakon nastupa s legendarnim Motorheadom u Jazinama krajem osamdesetih i prije desetak godina na Junfu, Partibrejkers ponovo nastupaju na Kapetanskom.
Opasno dobra, rudimentalna svirka, Canetovi statementi koji su obilježili generacije poklonika, rhythm n blues u svom esencijalnom obliku elementi su od kojih je sastavljen izraz Partibrejkersa. Za povratak koncertima na kojima izvođači i publika zajedno stvaraju onu pravu, plemensku rock atmosferu - Partibrejkers su upravo taj band.

Vrhunski line up uz Brejkerse čine Porto Morto, orkestar muzičara mlađe generacije. Kažu da se bave umjetnošću i da stvaraju portopop. Kritika ih smješta u mix rocka, progresivnog popa i indie elektronike. Kategorija naravno nije važna, koliko je važan onaj dobar vibe, a Porto Morto ga sigurno ima.

Uz Porto Morto nastupa trio Seine, alternativni rockeri koji su pokupili utjecaje od Pixiesa (izmjena energičnijih i laganijih dijelova pjesama), Radioheada (generalno klaustrofobnija atmosfera u većini pjesama), tradicionalnog folka i etna.

Ovaj bogati line up otvaraju energični zadarski rockeri Rich Man koji su nedavno izdali album za Slušaj najglasnije. Za sam kraj Derivat nudi plesnu poslasticu iz Berlina, Cesar Palace. Majstor bubnja i elektronike nevjerojatne sviračke energije i plesnog ritma.

Događanje započinje laganim druženjem u šumici na Kapetanskom u suradnji s Brlog zadružnom pivovarom uz program Brlog craft room, prodajni sajam rukotvorina i buvljak. Teatro VeRRdi, organizator Derivata ove godine želi odati počast i nastaviti inicijativu pomoći legendarnom basistu Momi Beduinu, skupljanjem priloga za nužnu medicinsku pomoć glazbeniku u njegovoj poodmakloj dobi.

Program započinje u 18 sati i traje do 2 sata na lokaciji Kapetanski park, koja nakon dugo godina dobija veliki glazbeni spektakl.

Ulaznice je do ponedjeljka 6. 6. još moguće kupiti po promotivnoj cijeni od 90kn, a nakon toga po cijeni od 110 kn na prodajnim mjestima: Caffe 72, Trooper bar, Dejbrew pub i u Pizzeriji Pape u Benkovcu. On line ulaznice je moguće kupiti na platformi Entrio.

Program podržavaju Ministarstvo kulture i medija, Grad Zadar, Zadarska županija, Turističke zajednice grada i županije i Zamp uz mnogobrojne sponzore kojima se može zahvaliti na ovako povoljnim cijenama ulaznice.