Turistička zajednica Šibensko-kninske županije u suradnji s turističkom zajednicom grada Šibenika, pripremila je pravo gastro uživanje na manifestaciji "Pidoća & Debit se vole" ove subote, 11. lipnja, s ciljem promocije i upoznavanja posjetitelja s bogatom lokalnom gastro ponudom.

Svi ljubitelji dobrog vina i ukusno pripremljenih dagnji u subotu tako mogu uživati u svim okusima Šibensko-kninske županije na drugom izdanju manifestacije "Pidoća & debit se vole". Lokalni uzgajivači pidoća na šibenskoj rivi pripremat će školjke po svojim receptima, a vinari će lijepo ohladiti i preporučiti debit koji će najbolje parirati pojedinom receptu. Manifestacija počinje od 19 sati, a na samom događanju će se kupovati bonovi s kojim će se plaćati degustacijske porcije i čaše te će se koristiti plastic free tanjuri i beštek.

Zbog utjecaja Krke i fitoplanktona kojima se pidoća hrani, u području oko šibenskog mosta posebno brzo raste i bogata je mesom. Iako bi pidoća uginula u slatkoj vodi i zapravo je morska školjka, hrana koju joj nosi rijeka koja prolazi kroz krški, vapnenački kraj značajno utječe na njen rast i kvalitetu. Lokalci su je uparili s najukusnijim vinom tog podneblja. Pitak, nježnih aroma, umjerenih kiselina i niskog udjela alkohola debit je najraširenija bijela vinska sorta na Šibensko-kninskom području.

Pidoće na buzaru, latu, salatu ili dimljene, pohane ili u rižotu spremat će se baš sve, zato ne propustite ovu manifestaciju! Uz zalazak sunca, lijepu glazbenu podlogu, dobro društvo i skladne okuse sigurno ćete i vi otkriti da se pidoća i debit vole.

Šibensko-kninska županija i ovo ljeto će potvrditi svoj status omiljene destinacije za ljetne aktivnosti jer vas nakon duge stanke ponovno očekuju lokalne fešte, brojni festivali te zanimljivi koncerti.

Više informacija provjerite na webu ili Faceboook te Instagram profilu Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.