Uoči prvog dana programa na druženju u hotelu Iadera u Punta Skali okupili su se svi sudionici prvog Sunset Sports Media Festivala, koji je na jednom mjestu okupio neke od najvećih svjetskih i domaćih sportskih, medijskih i marketinških profesionalaca.

- Zadar je sportski grad i nema bolje lokacije za SSMF od ove! Bit će zanimljivo učiti od najpoznatijih ljudi u ovom biznisu i saznati zašto donose odluke koje donose. Najbitnija stvar cijelog festivala jest doznati što je to što donosi moderna tehnologija u sportu. Iako neki posjetitelji nisu u sportskoj produkciji, ovo je odlična prilika za učiti od onih koji jesu, poručio je američki producent zadarskog podrijetla Pete Radovich, dobitnik više od 40 nagrada Emmy koji djeluje kao ambasador i savjetnik Sunset Sports Media Festivala.

Do ideje za realizaciju došlo je tijekom njegovog susreta s direktorom Turističke zajednice Grada Zadra Mariom Palekom na Weekend Media Festivalu u Rovinju. Radovich je istaknuo kako kako su zvijezde SSMF festivala oduševljene Zadrom, a taj im dojam nije pokvarila ni kiša koja ih je dočekala. Među njima su sportske legende kao što su Ray Lewis, Julian Edelman i Peter Schmeichel, a posebnu pažnju sinoć je plijenila talijanska sportska medijska senzacija Diletta Leotta. Na druženju u Punta Skali bila su i poznata domaća lica iz svijeta sporta i marketinga kao i predstavnici Zadarske županije i Grada Zadra. Tko je sve bio, pogledajte u galeriji!

Program festivala / Arsenal Zadar

Petak

11:00 - 11:45 THE FUTURE OF SERIE A (Diletta Leotta, Michele Ciccarese, Ughetta Ercolano)

12:00 - 12:45 THE GAME CHANGERS Leading Women in Sports (Diletta Leotta, Amanda Guerra, Mirna Zidarić, Zdenka Zrilić)

13:00 - 13:45 ENGAGE & EMPOWER The Magic of Sports Marketing (Ray Lewis, Sasha Savic)

15:30 - 16:15 THE POWER OF STORY (Pete Radovich)

16:30 - 17:30 ATHLETES OWNING THEIR BRANDS The Edelman Way (Julian Edelman, Assaf Swissa, Samuel Biggers)

21:00 Koncert Petra Graše

Subota

11:00 - 11:45 OUT OF THE BOX The Rise of Sneaker Culture (Nicolas Decker, Petar Radojčić Bizzo, Dino Rađa)

12:00 - 12:45 STARTED FROM THE BOTTOM, NOW WE RE HERE (Debola Adebanjo, Marco Messina, Ivona Hemen)

13:00 - 13:45 IN THE RING WITH STEPHEN ESPINOZA Boxing s Blockbuster Matchmaker (Stephen Espinoza)

15:30 - 16:15 UNDERDOGS The Heart of Sports (Daniel Wood, Zoran Primorac)

16:30 - 17:30 FOOTBALL VS. FOOTBALL The Battle for Billions (Julian Edelman, Ray Lewis, Peter Schmeichel, Pete Radovich)

21:00 Koncert Nene Belana & Fiumensa