Prvi dan ljeta tradicionalno dočekajte u Ninu, uživajte u najdužem danu u godini, a bogatim festivalskim programom proslavimo Svjetski dan glazbe.

Iz TZ Nin pozivaju na ranojutarnjem koncertu "Nezaboravno svitanje u Ninu" Nele Šarić u 05:30 sati i zajedno pozdravimo prvu ljetnu zraku sunca koja će se prikazati nad Velebitom u 05:39:42 sati

Tijekom jutarnjih sati za najmlađe sudionike pripremljene su radionice. Očekuje nas nastup učenika Osnovne škole "Petar Zoranić" Nin, solarno podne, ples Sunčevih zraka kroz unutrašnjost crkve Sv. Križa.

U popodnevnom programu zajedno krenimo u Potragu za blagom grada Nina na hrvatskom i engleskom jeziku, start je u 18:30 h kod crkve Sv. Križa.

Uz nastup na violini Ivana Majstorovića održat će se predavanju dr. sc. Pavla Pavuše Vežić: Memorija Svetog Križa u Ninu.

Crkva Sv. Križa svojevrsni je simbol regije budući da se nalazi u zastavi i grbu Zadarske županije.

Glavna vodilja festivala je poticanje znanosti i umjetnosti, mladih glazbenika i pokretanje svijesti stanovništva o važnosti crkvice kao hrvatskog Stonehenga.

 

Ovogodišnji festival pod pokroviteljstvo je Zadarske županije, a suradnik na projektu je Osnovna škola "Petar Zoranić" Nin.