Svega je nekoliko dana ostalo do početka Zadar Sunset Festivala, koji se ove godine u Zadru održava od 30. srpnja do 2. kolovoza. Direktor Turističke zajednice Grada Zadra Mario Paleka kaže kako elektronske festivale preko ljeta imaju mnoge destinacije na Mediteranu, od Portugala i Španjolske, Francuske i Italije, do Grčke i Hrvatske, a ovaj je poseban po tome što je organiziran na razini manjeg boutiqe festivala, potpuno prilagođenog jedinstvenoj lokaciji Pozdrava Suncu.

- Jedan od naših strateških projekata kojeg financiramo su letovi aviokompanija, a događa se da nam ti gosti uopće ne dolaze u Zadar, već produže u druge županije. U suradnji s uglednim promotorskom tvrtkom BSH Events odlučili smo jedan dio tih turista preusmjeriti u grad te smo osmislili jedan ovakav festival. Radi se o višednevnom eventu s vrhunskim izvođačima elektronske glazbe i produkciji kakvu fantastična lokacija na kojoj se festival održava i zaslužuje, kaže Paleka.

S obzirom da je prošle korona-godine u izazovnim uvjetima ulaznice kupilo više od 70 posto stranih državljana, jasno je kako će ovog vikenda dodatnu korist imati svi koji su uključeni u turizam, bilo da se radi o iznajmljivačima, hotelijerima, ugostiteljima, pa i oni koji ju ostvaruju neizravno poput trgovaca, prijevoznika ili obrtnika.

- U perspektivi i dalje planiramo zadržati festival na Pozdravu Suncu, ali će sam event u nekom trenutku sigurno zahtijevati veće gabarite, i to možda već nakon dvije-tri godine kada postane prepoznatljivo i nezaobilazno mjesto na europskoj i svjetskoj karti ljetnih elektronskih evenata. U tom smislu planiramo da za nekoliko godina ovaj boutique festival i dalje počinje s programom na Pozdravu Suncu, ali bi se nakon 1:30 sati događanje nastavilo na na jednoj drugoj i većoj lokaciji uz organizirane transfere brodovima ili automobilima.

Mladim ljubiteljima elektronske glazbe i stranim posjetiteljima festivala Zadar će sigurno ostati u lijepom sjećanju te će mu se uvijek rado vraćati. Puno je turista u gradu i županiji, puno je šušura i događanja na Poluotoku i oko njega, a to je i za očekivati tijekom vrhunca rekordne sezone. Na kraju priče sve će to donijeti benefit svima koji se bave turizmom i djelatnostima koja su naslonjene na njega, što je naravno i krajnji cilj naših djelovanja, poručuje Paleka.