Točku na „i" ovogodišnjih festivala stavlja zadarska scena svojeg grada 9. i 10. rujna Foritca festivalom 2022. Unatoč naporima da se festivalske noći odrade kao open-air na željenoj lokaciji Đil, nažalost tih mogućnosti nema zbog najavljenih vremenskih (ne)prilika. Organizatori su se trudili do krajnjih granica da do takve odluke ne dođe, ali ne mogu riskirati cijelu produkciju i organizaciju da budu na željenoj razini.

Stoga će sutra i preksutra aktivirat plesni podij Male Opere i Muro bara, a Zadar će ugostiti legende regionalne elektronske glazbene scene Mark Nastića i Aney F. Naše regionalne zvijezde bit će popraćene DJ-ima zadarske elektronske scene.

Fortica Music Festival 2022 okuplja većinu zadarskih DJ-a da Vam ispričaju svoju glazbenu priču i da podijele energiju i ljubav sa nama tokom dva dana vanserijskih događaja, tako da će uz regionalne legende potporu pružiti: Andrologic / Amigoo / Bartol Njari / BUTTERS / Bush/ Groove Masters / Josip Milković / Kristijan Kotlar / Lovre Milin / Lucca Masterson/ Luki Lukeni Luxon / Mani / Mate Kokic / Mony / Roberto Brignani / Simon / Toni Kostijal / Tomislav Rupić / Uabua/ Vito.

Ovaj event će zasigurno učiniti Forticu zapaženom na lokalnoj festivalskoj karti, a možda i šire. Karte su dostupne na sljedećem linku.