Sharkburger, arancini na skradinski, Korean fried chicken, sporo kuhani juneći obrazi... Ovo su samo neki od gurmanskih specijaliteta u kojima će se moći uživati na jesenskom izdanju ovogodišnjeg Zadar Street Food Festivala.

Već je poznato kako je otvorenje festivala, koji na najbolji mogući način spaja turizam i gastronomiju, zakazano za ovaj petak, 23. rujna u 16 sati, na najljepšoj dalmatinskoj festivalskoj pozornici - zadarskoj Puntamici. A sada je potvrđena i gastro karta koju će brojnim posjetiteljima ponuditi zadarski ugostitelji koji sudjeluju na ovom događaju.

Kao i prijašnjih godina, festivalu ostaju vjerni Maguro, koji nam ovog puta donosi Aziju u Zadar! Posluživat će Korean fried chicken, katsu buns, wrap od piletine te popularne gyoze. Burgers & More stiže s posebnim New York Style burgerom čiji okus vodi ravno do Velike Jabuke. Vraća se i mlada, entuzijastična ekipa iz Picnica koji „doma" dolaze s dvije osvojene nagrade na nedavno održanom Burgerfestu u Zagrebu. U ovom, jesenskom izdanju festivala, uz nagrađivane burgere, nudit će svoje dobro poznate Mekane Obraze, jelo sa sporo kuhanim junećim obrazima.

Na festival se vraća i Feral sa svojim inovativnim burgerima poput Barbaq, Feral burgera te Royala, posebnog zbog jedinstvenog spoja raznih okusa.

Osim ovih dobro poznatih, po prvi puta na Street Food Festival Zadar stižu i nova imena: nakon glazbenog festivala, jedinstveni Vaicanto festival - Queenvention imat će iskorak i u gastro ponudi, a zanimljiva ekipa pod imenom Garden Lodge W8 predstavit će neka od jela baziranih na priči iz kuharice "Freddie Mercury`s Royal Recipes".

Premijerno se predstavlja Porat, lokal s pogledom na zadarski most, koji se prije nekoliko mjeseci odlučio za ulazak u gastro vode. Na Zadar street food Festivalu gostima će servirati jedinstvene arancine od skradinskog rižota, koji se kuha preko deset sati. Uz to, imat će i Porat burger, ali i teleće obraze u tortilji.

Kao šlag na kraju dolaze poznati lokali iz Varoši: Number One i Bob Rock`s Ice Cream Shop koji će zajedno predstaviti svjetske street food hitove: Bubble Tea i Bubble Waffle. Bueno White, Mr. Oreo, Miss Nutela, M&M`s samo su neke od ukusnih slatkih okusa koje čekaju goste Street Food Festivala Zadar.

Za vinski kutak i ove će se godine pobrinuti društvo Zadar Wine Festivala. Kako su najavili, na Puntamiku stižu s vrhunskim vinima zadarskoga kraja, dobro poznatim imenima eno i gastro krugova. Uz pomoć sommeliera treće razine, možete i sami postati majstori u sljubljivanju odlične festivalske spize s lokalnim vinima koji osvajaju na prvi gutljaj.

Ne zaboravite, i ove godine Street Food festival Zadar časti vas Aperol i Gin tulumima koji će zasigurno podići raznovrsnost ponude ovog jesenskog izdanja poznatog zadarskog festivala.