S prvim danom jeseni vratio se Zadar Street Food Festival koji se u četiri izdanja potvrdio kao događaj koji je nedostajao u ponudi za građane Zadra, ali i turiste.

- Na Facebook i mail adresu dolaze nam upiti iz Zagreba, Rijeke, Splita, Mostara... To je ono čemu smo težili - da uz naše sugrađane privučemo i goste. Prema našoj procjeni, prošle godine bilo je 35% stranaca, a ove godine nadamo se da ćemo doći do 50 %. Sigurno neki Englez ili Talijan neće doći u Zadar zbog ovog festivala, ali kad su već tu, Zadar Street Food Festival im je doživljaj plus, istaknuo je organizator festivala Tomislav Fain.

Kao čovjek koji je cijeli život u turizmu Fain je svojim primjerom htio dokazati da se zanimljiv događaj može organizirati i u predsezoni i postsezoni i to izvan Poluotoka.

- Sada imamo i listu čekanja za ugostitelje koji su Zadar Street Food Festival prepoznali kao poslovnu priliku, naglasio je Fain prezentirajući ponudu u osam kućica koje su se smjestile u prvom redu do mora, uz beach bar Bamboo na Puntamici.

Osim burgera u svim mogućim kombinacijama nude se i morski specijaliteti, kao i azijska kuhinja. Što se tiče ugostiteljskih imena, tu su već tradicionalno Burgers & More, Maguro Street, Picnic Mingle & Fun, Feral House i Zadar Wine Festival. Osim ovih dobro poznatih, po prvi puta na festivalu su se predstavila i nova imena. Ekipa pod imenom Garden Lodge W8, predvođena organizatorom Vaicanto festivala Borutom Gatarom, sprema jela iz kuhinje Freddieja Mercuryja, među ostalim i sharkburger. Premijerno se predstavio i Porat, lokal koji se prije nekoliko mjeseci odlučio za ulazak u gastro vode, a ove će godine na svoje doći i slatkoljupci.

- Ovo je naš debitantski nastup. Htjeli smo proširiti ponudu s vaflima i street food hitom bubble tea, a ubacili smo i slano iznenađenje - double hot dog waffle. Ovakvi događaji puno znače nama ugostiteljima jer sada, kada se sezona smiruje, ponovno podižu ritam. Jednako kao i Advent, svi jedva čekamo i ovo događanje zbog te atmosfere i druženja sa sugrađanima, rekla nam je Tanja Sokač iz kućice Number One i Bob Rock`s Ice Cream Shop.

Prema riječima Tomislava Faina, Zadar Street Food Festival je događaj za sve generacije, od najstarijih do najmlađih, a koje će kao i njihove roditelje vikendom razveseliti dvorac za napuhavanje.

- Zabavnu ponudu unaprijedili smo i glazbom uživo. Najveća zvijezda je Neno Belan koji će sutra nastupiti. Hrana, ambijent i dobra glazba pokazali su se kao dobitna kombinacija. Još samo kada bi nas vrijeme poslužilo, poručio je organizator Zadar Street Food Festivala.

Festival će biti otvoren radnim danom od 16 h do 24 sati, a subotom i nedjeljom od 12 do 24 sata. Ulaz je besplatan!

Više informacija i sve detalje vezane uz program potražite na web stranici, Instagramu i Facebooku festivala.