Od četvrtka do nedjelje u Zadru se održava Europsko prvenstvo u mažoret plesu. Posebno svečano bioo je danas, kada je mažoretkinjama priređen svečani prijem, te su u defileu prošle ulicama Poluotoka.

Na prvenstvu nastupa preko 3.000 mažoretkinja iz 210 formacija (grupa) i neformacija (sola, dua i trija), koji će u nekoliko dana boravka ostvariti više od 10.000 noćenja.

- Kao grad mladih i grad sporta posebno zahvaljujemo na iskazanom povjerenju organizatora koji nam je dodijelio ovo domaćinstvo, a naš grad idućih dana ispunio plesom i mažoret vještinama na najvišoj razini, istaknula je na svečanom otvaranju pročelnica gradskog UO za kulturu i šport Dina Bušić.

Sudionice su mažoretkinje u dobi od 7 do 25 godine iz brojnih europskih zemalja. Uz Hrvatsku kao domaćina zastupljene su Češka, Poljska, Francuska, Srbija, Italija, Rumunjska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina... Sva događanja otvorena su za posjetitelje, a nakon današnjeg proglašenje pobjednika (18:15 sati) na Poluotoku, sutra se natjecatelji vraćaju u dvoranu Mocire, s formacijama statične koreografije i proglašenjem pobjednika u poslijepodnevnim satima.