Brojne uspješne žene zablistale su na šestom izdanju humanitarne modne revije City Modus koja se održala u zagrebačkom hotelu Sheraton. Posebnu pažnju privukla je bivša Miss Jugoslavije Ana Sasso koja je u kreacijama domaćih dizajnera ponosno prošetala modnom pistom i pokazala zašto i dan danas nosi titulu jedne od najljepših Hrvatica. Na humanitarnoj modnoj reviji u čast ženama oboljelim od raka dojke prošetala je i glumica Mia Begović, a veliki pljesak publike zaradila je graciozna dama i zastupnica u Hrvatskom Saboru Sabina Glasovac.

"Veliko mi je zadovoljstvo što već 6. godinu zaredom, od samih početaka, sudjelujem u ovom projektu. Prvenstveno zbog toga što radimo nešto plemenito i dajemo podršku onim ženama koje se bore s rakom dojke." - istaknula je Sabina Glasovac te poručila svim ženama:

"Prevencija je pola zdravlja. Činite samopreglede, idite na preventivne preglede jer svaka osma žena u Hrvatskoj oboli od raka dojke. Danas je to netko vama blizak, a sutra to možete biti vi."

Solidarnost i podršku ženama koje se bore s jednom od najasmrtonosnijih bolesti današnjice iskazale su i operna diva Antonella Malis, bivša rukometašica i predsjednica RK Lokomotiva Klaudija Klikovac Bubalo, akademska slikarica Deniss Grgić i brojne druge. Ovacije publike pripale su damama oboljelim od raka dojke iz udruge Pink Life koje su po modnoj pisti prošetale u pratnji glazbenika Bojana Jambrošića, televizijskog voditelja Dalibora Petka i bubnjara grupe Pravila Igre Gorana Beloševića.

Modna revija City Modus održala se šestu godinu zaredom, s misijom što većeg zajedničkog podizanja svijesti o važnosti prevencije i pravovremenog otkrivanja raka dojke, ali i pomoći oboljelim i liječenim ženama od ove bolesti. Sav prihod od humanitarne revije City Modus namijenjen je udruzi Pink Life za pomoć ženama oboljelim od raka dojke u njihovoj najvažnijoj životnoj borbi.

„Zdravlje nema cijenu. Moramo biti prvi na braniku, moramo pomagati i upozoravati na važnost preventivnih pregleda. Zahvaljujući jednom takvom pregledu ja posljednjih pedeset godina imam majku. Zahvaljujući jednoj ovakvoj akciji ja sam otišla na preventivni pregled i zato sam sada ovdje s vama." - istaknula je glumica Mia Begović.

Na ovogodišnjoj reviji s humanom misijom svoje kreacije je predstavilo 13 hrvatskih dizajnera i modnih brandova.

Humanitarna modna revija City Modus održala se u organizaciji Ive Loparić Kontek i Hane Tabaković ispred Eventum spectaculuma, a pod visokim pokroviteljstvom pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva RH.