Knin postaje sve popularnije turističko odredište, što poznavatelje ovog kraja ne čudi jer se oko Knina smjestilo toliko prirodnih ljepota koje ostavljaju bez daha. Kninska tvrđava, predivan slap Krčić i izvor rijeke Krke, Park prirode Dinara, Šarena jezera, izvor Cetine, samo su neke od lokacija koje vrijedi obići. Svi ljubitelji aktivnog odmora doći će na svoje jer Knin nudi i brojne aktivnosti poput vožnje čamcima niz Krku, ture quadovima, buggyjima, jeepovima, jahanje konja, najam bicikli i još puno toga. Ako još niste, vrijeme je i da vi posjetite kraljevski grad i uvjerite se zašto su ga još putopisci u 19. stoljeću prozvali „čarobnim gradom"!

Knin se proteklih godina probudio pa broj smještajnih kapaciteta raste, a sve je više posjetitelja, bilo da je riječ o obožavateljima bogate povijesti koji dolaze obići jednu od najvećih i najstarijih tvrđava u Europi, veličanstvenu Kninsku tvrđavu, ili pak o rekreativcima koje u ovaj kraj privlači jedinstvena priroda i brojne mogućnosti aktivnog turizma.

Naime, Knin leži na sedam rijeka, okružen je s devet moćnih planina i čudesnim Šarenim jezerima. Iz najviše hrvatske planine Dinare pokraj Knina rađa se prekrasni slap Krčić koji se nakon 10,5 kilometara toka slapom ulijeva u izvor Krke. Takav slučaj u svijetu nije poznat, a divljenje Krčiću i čarobnoj Krki nikada ne prestaje. U okolici Knina nalazi se i predivan izvor Cetine, takozvano „čarobno oko Dalmacije", kao i arheološko nalazište Biskupija te sjeverni dio Nacionalnog parka Krka pa posjetitelji mogu obići ostatke rimskog vojnog logora Burnum i Manojlovac koji je treći, najviši i po mnogima najljepši slap rijeke Krke.

Upravo takva savršena lokacija nudi brojne mogućnosti pa rekreativci u Kninu mogu uživati u raznim aktivnostima koje nude lokalne turističke agencije. Isprobajte vožnju čamcima niz rijeku Krku ili pak doživite adrenalin uz ture quadovima i buggyjima po predivnoj kninskoj prirodi i atraktivnim lokacijama, a možete se zabaviti i uz jeep ture na najvišu hrvatsku planinu Dinaru. Svi obožavatelji konja mogu iskušati jahanje, a biciklisti će doći na svoje jer je u okolici Knina čak 13 označenih biciklističkih staza koje zadovoljavaju i najzahtjevnije apetite zahvaljujući svojoj raznovrsnosti. U ponudi je najam bicikala, i to električnih kao i onih „običnih".

Nakon svih uzbuđenja najbolje je odmoriti uz dobru hranu i piće, a kninski kraj nudi kvalitetnu gastro ponudu pa možete posjetiti lokalne OPG-ove, vinariju ili isprobati Kninsko pivo i tako okusiti sve domaće specijalitete.

Kasna jesen idealna je da istražite Knin i njegovu čarobnu okolicu, pa iskoristite predstojeće vikende i složite idealan itinerar kako bi stigli sve obići. Tijekom prosinca Knin se oblači u božićno ruho, a i ove godine održat će se Advent u Kninu koji donosi nezaboravan provod uz odličnu gastro ponudu, super koncerte, Božićni sajam i besplatno klizalište. Dopustite da nesvakidašnja ljepota Knina u trenu zarobi vaša srca!

Sve novosti i informacije pronađite na webu, Facebooku i Instagramu Turističke zajednice Knin.

FOTO: Turistička zajednica Knin, Kninski muzej, Udruga Grabarije, Turistička agencija Marunuša, Pure Adventure, Dinaris Xperience, Nostra Tours, Biciklistički klub Adrian Oros, OPG Markoš, Vinarija Burnum