Sportski centar Višnjik će od 24. studenoga 2022. do 15. siječnja 2023. biti Zimski park. Ova prigodna blagdanska manifestacija za najmlađe lani je privukla gotovo 50 tisuća posjetitelja te je postala prepoznatljiv blagdanski sadržaj u gradu. Ove godine Zimski park bit će bogatiji programom i zabavnim sadržajima za djecu i mlade, te s najviše leda do sad.

Službeno otvarenje Zimskog parka na rasporedu je u četvrtak, 24. studenoga 2022., na Dan grada Zadra i blagdan sv. Krševana. Za svu djecu, roditelje ali i ostale posjetitelje ŠC-a Višnjik i ljubitelje klizanja, svoja će vrata otvoriti atraktivno klizalište sa stazama i, u Zadru do sad nikad viđeni, ledeni tobogan. Kompleks klizališta i ledenog tobogana prostirat će se na ukupnoj površini većoj od tisuću metara četvornih. Uz to, pripremljen je bogati zabavno-glazbeni i plesni program otvorenja za djecu uz prigodne radionice i voditelja. Također, svi posjetitelji ŠC-a Višnjik moći će se zabaviti i u veselom šarenom lunaparku, a u atraktivnim ugostiteljskim kućicama počastiti se ukusnim blagdanskim delicijama.

Tijekom cijelog trajanja manifestacije program Zimskog parka uključivat će dječje radionice, nastupe dječjih zborova i zborova mladih, solista, dječjih klapa, plesnih i sportsko-rekreativnih skupina, a također će se održati predstave, humanitarne akcije te drugi glazbeno-scenski i edukativni programi. Svoje sudjelovanje potvrdilo je preko trideset skupina zadarskih udruga, ustanova, škola i vrtića s preko šezdeset različitih sadržaja i nastupa. U SC-u Višnjik također vas očekuje Međunarodno natjecanje mažoretkinja, Zadar Christmas open u organizaciji Saveza mažoretkinja Zagreb te malonogometni turnir pod nazivom Futsal winter fest u organizaciji udruge Kontrol Biro i drugi programi iznenađenja.

- Kao prethodnih godina, ŠC Višnjik potrudio se svim Zadranima pripremiti još jedan dodatan sadržaj u adventskom razdoblju. Zahvaljujemo svim sponzorima i partnerima koji su nam pomogli u organizaciji ovog zahtjevnog projekta kojemu je cilj, ne samo obogatiti blagdansku ponudu u našem gradu, već i promovirati zimske aktivnosti i sportove i poticati aktivniji boravak djece i mladih na otvorenom. Pozivamo svih da nas posjete u što većem broju - poručio je direktor ŠC Višnjik, Denis Karlović.