Udruga „Stihovi i Note" raspisala je javni natječaj za 1. Festival glazbe „Glas kantautora" Zadar 2023. koji će se održati 28. rujna 2023. godine u koncertnoj dvorani Kneževe palače ili u Polivalentnoj dvorani Providurove palače. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2023.

Demo snimke potrebno je dostaviti isključivo na e-mail adresu udruge: [email protected]

Cilj festivala je promicati vrijednost kantautorskog stvaralaštva te kantautorima kroz ovaj festival omogućiti da se probiju do šireg broja slušateljstva. Festival je zabavne glazbe (šansona, pop, rock glazba), a tema tekstova je slobodna (ljubavne ili druge tematike). Festival je natjecateljskog karaktera. Dodijelit će se nagrada za najbolji tekst, nagrada za najbolju glazbu, nagrada za najbolju interpretaciju i nagrada Glas kantautora.

UVJETI NATJEČAJA:

- Nove autorske neobjavljene skladbe ili objavljene (ponuđene iz autorske arhive) ali da nisu bile izvođene na nekim od festivala i skladbe koje nisu objavljene na nosaču zvuka.

- Trajanje skladbi do 3:50 min.

PRIJAVA MORA SADRŽAVATI:

- Tekst pjesme u Word formatu

- Kratka biografija kantautora i kontakt podaci (mob. e-mail, adresa)

- Info skladbe, ogledna demo snimka koja ne treba biti studijski obrađena ali glazbeno što sličnija izvedbenoj verziji (može se poslati i gotova snimka ukoliko već postoji u mp3 formatu s rezolucijom od najmanje 256 kbps).

Prijave koje ne ispunjavaju gore navedene uvjete neće biti razmatrane od strane organizatora.

Rezultati natječaja bit će javno objavljeni 21. ožujka 2023. godine, a izabrani kantautori i osobno će se obavijestiti.

KRATKE SMJERNICE:

Na pozornici kantautori mogu nastupati solo (sam se prati na jednom od harmonijskih instrumenata, gitara, klavir), duo (istovremeno dva izvođača), trio (kombinacija izvođenja u troje uz npr. gitaru i neki solistički instrument, kvartet (kombinacije sa četiri izvođača, npr. udaraljke "Cajon kit" u kombinaciji sa drugim instrumentima akustičnog karaktera). U svakoj kombinaciji mora nastupiti autor. Sva izvođenja će biti u unplugged verziji (elektro akustični instrumenti) sa primjerenim razglasom. Elektro klavir će biti stalno dostupan na pozornici.

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju pozivom na kontakt broj: 099 405 9329 , upitom na mail [email protected] Organizator festivala je Udruga „Stihovi i Note". Izvršni ravnatelj festivala je Davor Petrović, umjetnički ravnatelj Vesna Benić.