Na adventskoj pozornici jučer su podijeljena priznanja za najbolja jela i pića ovogodišnjeg Adventa u Zadru. Nagrade su najboljima uručili članovi Udruge Vinum koji su zajedno sa zadarskim kuharima dva dana ranije degustirali i ocjenjivali gastro ponudu ovogodišnjeg adventskog sajma.
Članovi stručnog enološkog tima udruge Vinum bili su: Filip Erceg, Ivan Stiblik, Robert Plohl i Manuela Plohl, a uz njih su u žiriju bili i poznati zadarski kuhari Marko Perić, Renato Kraljev, Mario Arbanas, Ivan Buovac i Josip Vrsaljko.
Evo redoslijeda najboljih u svim kategorijama:
Najbolje autohtono jelo Adventa: Bakalar kućice WINTER PARADISE BY GUŠTI
Najbolja ponuda autohtonih pića: SANTA`S BARREL – 4 vinarije zadarske regije, Maraskina pića i 50+ raznih pića
Najbolje slano jelo:
1. PICNIC – Drugačija sarma
2. MAGURO STREET FOOD – Dan Dan tjestenina sa svinjetinom
3. SLAVONSKA ČAROLIJA – Božićna kobasica s cimetom
Najbolje slatko jelo:
1. MASTER & CHEF – Pita od jabuka
2. MARVEL – Nizozemske palačinke
3. FINGER FOOD – Kolač od sira
Najbolje kuhano vino:
1. MAGURO STREET FOOD
2. PICNIC
3. FUSHERICA
Najbolja ponuda pića:
1. PICNIC
2. BABA ZORKA BY COLONNA
3. LA SPIZZA