Sve najbolje od tradicije klapske i dalmatinske zabavne glazbe mogli su slušati oni koji su se sinoć zatekli na adventskom Trgu Petra Zoranića, jednako kao i oni koji su ciljano došli poslušati „kralja prvih plesova" Marka Škugora.

Ovaj 33-godišnji Šibenčanin iza sebe već ima impresivnu karijeru, koja je započela u poznatim klapama Maslina i Kampanel, ulogom solista i prvog tenora "Klape s mora" s kojom je predstavljao Hrvatsku na Eurosongu, a zatim i brojnim pojedinačnim nagradama na Splitskom festivalu, Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku...

U Zadru je još jednom imao priliku izvesti svoje najveće hitove poput „Samo s tobom sam upoznao ljubav", „Ako grijeh je"" „Dalmatinska vilo", „Oće duša vanka tila", „Kap vode", „Devet slova jedne riči"... Bilo je i pjesama izvan repertoara, budući da je publika tražila nekoliko biseva.

- Koncert je nadmašio sva moja očekivanja, iako sam i na dosadašnja dva koncerta na ovoj lokaciji imao lijepa iskustva. Imali smo planiran bis, dio repertoara smo ostavili za njega, na kraju smo pjevali i puno više od toga. Publika je bila razdragana, vjerojatno malo i zbog dočeka nogometaša nešto ranije. Predivna, raspjevana publika, nadam se da ćemo ovo ponoviti, rekao je Škugor nakon koncerta.

Turistička zajednica grada Zadra za večeras je pripremila nastup klape Puntamika, koja će se izvrsno uklopiti u specifičnu ovogodišnju adventsko-navijačku atmosferu. Uz neponovljivi nenadmašni hit Denisa Maričića Dende „Oči boje lavande", u svom opusu imaju brojne pjesme kojima će zapaliti atmosferu, poput „Ajmo šampioni", „Zvonu zvona svete Stošije", „Pivaj Dalmacijo"... Ove godine izdali su novu popularnu pjesmu „Dalmacija, to je srce moje".

- Ljudi dobro znaju što i kako sviramo, radi se o autorskim pjesmama koje svi rado s nama pjevaju. Dolazimo s nešto pomlađenom postavom, novom energijom, ali dobrim starim poznatim stvarima. Naravno, promovirat ćemo i naš posljednji album Sentimento, čije su pjesme polagano već „ušle u uši" naše publike, kaže frontman klape i autor većine pjesama Denis Maričić Dendo.

Koncert počinje večeras u 19:30 sati.