Obrovac je dobio prvu adventsku manifestaciju pod nazivom "Božić pod Velebitom".

Kako i samo ime manifestacije odaje da se radi o mjestu gdje hladnoća udara i one najotpornije, kuhano vino i miris fritula ipak su uspjeli održati ljude na prvom "Adventu" u gradu.

- Pokraj rijeke Zrmanje zasjala su mnoga svjetla lampica. Most koji dominira svojom ljepotom, drvene kućice i ukrasi oko njih stavljaju na lica ljudi osmijehe i dobro raspoloženje, a djecu tjeraju na igru i veselje. Velika posebnost ove nove manifestacije koju pruža Grad Obrovac je ponuda jela i pića koju možete isprobati ako se nađete u blizini. Ima tu kuhanih sarmi, crnog rižota od sipe, neizostavnih burgera i domaćih kobasica s kupusom i grahom, suhe kozovine i drugih jela, a za zasladiti nepce naići ćete na fritule, palačinke, baklave i dobro poznati prisnac. Miris kuhanog vina i gina mami građane na ovaj uistinu poseban advent podno Velebita, poručuju organizatori.

Sastavni dio programa adventa je Božićni turnir u odbojci kao i radionice za djecu na kojima su izrađivani ukrasi za jelku. Na sam Badnjak održan je zajednički ručak uz porcije bakalara za građane i goste, a u večernjim satima druženje je nastavljeno uz glazbu uživo.

- U ovakvom ozračju Obrovac će biti sve do prvog dana 2023. godine uz prigodne koncerte i nastupe DJ-a, pa svakako stignete doživjeti čaroliju ˝Božića pod Velebitom˝, pozivaju iz Grada Obrovca.