Omiljeno i najbliže zimsko odredište Zadrana - sanjkalište Cvituša u Lovincu - puno je snijega i spremno za zabavu svih ljubitelja zimskih radosti. Nakon nekoliko dana u kojima je Lika dobila snježni pokrivač spustile su se temperature, a to je Lovinčanima omogućilo da krenu i s proizvodnjom snijega vodenim topovima.

Oni koji ovog vikenda namjeravaju krenuti prema Cvituši morat će sa sobom ponijeti i nešto eurića. Nekada besplatno sanjkalište već nekoliko godina naplaćuje ulaz, a ove godine cijena ulaznice je s lanjskih 20 kuna porasla na 5 eura. Oni koji bi iznajmili sanjke za to će morati izdvojiti još 8 eura.

- Općina ima dosta troškova kako bi održavala sanjkalište, a uz neophodnu radnu snagu to su troškovi struje, vode, topa za snijeg... Nažalost, do sada smo imali 75 polomljenih sanjki, dio ih je i ukraden pa smo morali povisiti cijenu kako bismo održali kakvu-takvu rentabilnosti, kaže voditelj Izletišta Cvituša Hrvoje Račić.

Relativno veliko parkiralište vikendom se brzo popuni, a oni koji dođu nešto kasnije mogu parkirati nešto niže u selu. I onda se u desetak minuta hoda „zagrijati" za zimske radosti na sanjkalištu.

Za ovaj vikend dogovoren je dolazak OPG-ova koji su sudjelovali na Adventu, a na sanjkalištu će nuditi domaće ličke proizvode, med, sir, krumpire... Na samom sanjkalištu u restoranu se može naručiti domaća jela, u vanjskom baru topli napici, a u rakija baru, naravno, rakije. Bit će nešto zimskih specijaliteta i u Medinom brlogu, a navečer zabava „do iznemoglosti" uz bend uživo. Svi željni adrenalina moći će se okušati u vožnji quadom po snijegu.