Zadružna pivovara Brlog iz Zadra kod nas je već poznata po dobrom craft pivu, ali i činjenici da je prva zadružna pivovara koju vode žene te se kao takva angažirana za ljudska prava, ravnopravnije odnose u društvu, održivost.

Ana i Maja, dvije pivarke koje su projekt započele, počele su kuhanjem piva samo za sebe, a crowfunding kampanjom financirale prvi mikro pogon za kuhanje piva, da bi gotovo sedam godina kasnije imale osam zaposlenih i proizvodile 110.000 litara piva godišnje. Danas imaju tri redovna piva: Plavušu, Neposlušnu i Špuriju.
Kako se radi o ženskom biznisu ove godine su se odlučile pokrenuti i nagradu za Neposlušnu. Naime, pivovara želi upoznati i promovirati žene koje su neposlušne i posebne za društvo. Mogu biti nepoznate ili javne ličnosti, ali je važno da ih nominiraju sugrađani, te da se zalažu za vrijednosti koje i Brlog promovira - povjerenje, optimizam i društvena odgovornost.

U Brlogu kažu da je Neposlušna buntovnica, pomalo out of the edge, fajterica za pravdu, ljudska prava (žena, djece, svih), za okoliš, za male poduzetnike, kvalitetu naspram kvantitete, za nešto njoj i svima nama važno. Neposlušne se nominiraju u četiri kategorije

1) Neposlušna koja gura druge žene
2) Neposlušna koja vodi brigu o pravima djece
3) Neposlušna kojoj je stalo do okoliša
4) Neposlušna koja stvari radi drugačije

Rok za nominacije je 14. 2. 2023. i to putem emaila [email protected] ili komentarima na objavi natječaja na društvenim mrežama. Nominirate tako što pošaljete ime i prezime osobe, kratki opis zašto je baš ona vaša neposlušna i njezinu fotografiju.

Nagrade u vidu piva, mercha i fotografije na zidu i ostalih počasti će biti dodijeljene simbolično u povodu sedmog rođendana Brloga i Međunarodnog dana žena.