Koncertni program Forum Blues bara i sljedeći će petak obilježiti uzbudljiva svirka. Prvi put u Zadar i Guma bar stiže legendarni splitski bend Otprilike ovako, sastav koji je tijekom godina stekao kultni status među klupskom publikom i glazbenicima, zaljubljenicima u blues i blues rock.

Kako je i najavljeno, Forum Blues bar slijedi ritam od jednog koncerta mjesečno praćenog glazbom iz bogate arhive emisije Blues bar Radija 057, a taj će ritam posebno naglasiti grupa koja od osnutka 1974. godine sinonim za vrhunsko muziciranje.

- Bez obzira svirali izvrsne vlastite skladbe ili npr. obrade Dylana, Freddie Kinga ili JJ Calea, Otprilike ovako su uvijek svoji i drugačiji. Rekao bih i bolji od većine upravo zbog svoje autentičnosti i glazbene kompetencije - naglašava Andrija Prović, uz Mišela Kalajžića koautor Forum Blues bara.

Nakon povrataka Forum Blues bara na Kalelargu i koncerta Obračun gitarista koji je ispunio Gumu do posljednjeg mjesta bit će ovo drugi nastup u sezoni, za kojeg će organizatori reći da se s nestrpljenjem očekuje i među zadarskim glazbenicima.

- Od prvih svirki u Cafe baru Forum i kasnije u Callegru postojala je velika želja da nam u goste dođu Otprilike ovako. Ona se naravno pojačavala svaki put kada bi nam prišao netko od poznanika i prijatelja sa zadarske scene pitajući kada ćemo napraviti mjesta za legendarne Splićane. Srećom sada se sve poklopilo i u petak 24. veljače ćemo, nadam se, biti na još jednom koncertu o kojem će se pričati - poručuje Prović.

Članovi benda Otprilike ovako u različitim su formacijama odvojeno svirali u Zadru, a najviše je puta u Forum Blues baru nastupio gitarist i pjevač Goran Cetinić Koća. Izvodio je jazz sa prigodno nazvanim Forum Experience bandom i sa G.C. Koća trijom, svaki put uz oduševljenje publike.

- Đir je sada nešto drugačiji i Otprilike ovako su više naslonjeni na blues, ali žanrovi su ionako manje bitni jer nema jazza bez bluesa i obrnuto. Bend uz klasičnu postavu instrumenata ima i saksofon što dodatno pridonosi atmosferi i stapanju stilova. Hoćeš blues, jazz ili funk, njima je svejedno. Odlučit će na licu mjesta osluškujući trenutnu inspiraciju - zaključuje Prović.

Početak programa je u 21 sat a ulaz je tradicionalno slobodan.