U ožujku 2013 godine skupina mladih studenata je u jedno sunčano poslijepodne ušla u učionicu i održala svoju prvu probu na kojoj su nakon 2 sata nasumičnog a cappella harmoniziranja zajedno odlučili upustiti se u glazbenu avanturu koja traje do danas. Deset godina kasnije A.K.A. Crescendo najavljuje slavljenički koncert, koji će održati u subotu 25. ožujka, u 20 sati, u Polivalentnoj dvorani Koncertnog ureda Zadar u Providurovoj palači.

Od osunčane učionice u Zadru do New Yorka i daski Carnegie Hall-a, do jednog od hrvatskih Golden Buzzera, do nagrada na europskim i svjetskim suvremenim a cappella natjecanjima, do preko 500+ nastupa u Hrvatskoj i diljem svijeta pa sve do Polivalentne dvorane, bilo je ovo nezaboravno putovanje kojemu, nadamo se, još dugo neće doći kraj. Hvala svima koji su bili uz nas, posebno onima koji nas bodre i vjeruju u nas od samih početaka a te se nadamo da se vidimo svi zajedno na našem posebnom koncertu, poručuju članovi sastava.

S članovima će zapjevati i gosti iznenađenja, no kako je do koncerta ostalo više od mjesec dana, detalji se čuvaju za sam kraj.