Hrvatska radiotelevizija započela je sa snimanjem novog kviza "Super Potjera" čiji je početak emitiranja planiran u nedjelju, 26. ožujka na Prvom programu u 20:15, a uz poznate lovce iz Potjere - Moranu Zibar, Krešimira Sučevića Međerala, Deana Kotigu i Mladena Vukorepu, angažiran je i peti, zadarski sveučilišni profesor Sven Marcelić.

Marcelić je postao poznat široj javnosti nakon što je na Silvestrovo prošle godine oborio rekord u broju pogođenih odgovora te zaradio 115.000 kuna. Mnogi su zazivali njegov angažman u Potjeri, što je on u prvom trenutku odbio, no ipak ćemo ga gledati u novom formatu.

Koncept kviza je varijanta obrnute "Potjere", javlja HRT.

- U "Potjeri" četvero natjecatelja igra protiv jednog lovca, a u ovoj situaciji petero lovaca igra protiv jednog natjecatelja. Lovci će rijetko kada igrati za 60 sekundi, dok će igrači igrati za 60 sekundi, tako da imaju neku prednost u vremenu, rekao je urednik i voditelj projekta Igor Grković.

Dodaje kako će novi kviz sigurno naići na veliko zanimanje gledatelja.

- Ovo je večernja varijanta, s publikom u studiju, većim novčanim iznosima i grandioznijom scenom, emitirat će se jednom tjedno poslije Dnevnika.

Joško Lokas kaže kako je lijepo je raditi pred publikom, u najvećem studiju HRT-a.

- Ovo nije samo spin-off već neka logična ekstenzija "Potjere", riječ je o relativno novom formatu u svijetu nastalom 2020. godine. Drago mi je da je televizija prepoznala takvu kvalitetu, nadam se da ćemo napraviti taj posao kao što ekipa radi već 10 sezona, rekao je Joško neposredno uoči početka snimanja.

Novi lovac Sven Marcelić kaže kako je format dinamičan, posebno finalna potjera.

- I mi lovci moramo se izboriti za svoju priliku da kažemo točan odgovor a moramo hvatati i sat, što će svakako ubrzati igru.