Opuštena atmosfera jazz glazbe, uz obilje ukusnih ribljih zalogaja, značajka je prvog Fish & Jazz Festivala koju jučer i danas organizira Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s partnerima - tvrtkom Cromaris i Vinima Fiolić. Festival je smješten u ambijent atrija Palače Cedulin, pa su mnogi gosti Zadra koji su krenuli u obilazak starog dijela Zadra, bili ugodno iznenađeni glazbom koja ih je dočekala na samom ulazu na poluotok.

U opuštajućem jazz tonu, prvo festivalsko jutro uveličao je Nick Bresco Quartett, predvođen Nikolom Breškovićem, dubrovačkim glazbenikom koji trenutno djeluje u Parizu. Mladi chefovi Mladen Križanović i Tihomir Bježančević, uz pomoć mlađahnog učenika zadarske škole kuhanja Luke Ožakovića, pripremali su riblje porcije od Cromarisove ribe. Sad već iskusni chef Mladen, koji se nekoliko godina usavršavao u Japanu, motao je sashimi rolice od podlanice. Chef Bježančević je posjetiteljima pripremao obilniji obrok s mediteranskim naglaskom - pozamašni sendvič od pržene kornatske hame.

Vinarija Fiolić je na Festivalu prisutna sa svoja tri vina, maraštinom po kojoj je ova zadarska boutique obiteljska vinarija i najpoznatija te crnim cuveeom i roseom. Fiolić Spritz je njihovo originalno piće proizišlo iz pića Aperol Spritz, s tim što Fiolići u svom dugom koktelu koriste sastojke iz vlastite proizvodnje (osim pjenušca) pa je jedan od njih sjajni Fiolić liker od višnje maraške.

Sinoć je posjetitelje zabavlja Elio Coppola Trio, dok danas sviraju i pjevaju Elena Stella & AJ trio, a navečer ponajbolji hrvatski jazzeri Black Coffee, uz svojevrsno iznenađenje u ulozi pjevačice - glumicu Uršulu Najev.

Ulaz na sve programe se ne naplaćuje, a cijene hrane i pića su i više nego pristupačne.