U nedjelju, 30.7.2023. u organizaciji udruge Volim Vlašići održat će se 6. Sajam otočnih proizvoda "Od Luna do Fortice" u Vlašićima na otoku Pagu s početkom u 20.30 sati.

Svi posjetitelji, domaći i strani, uživat će u otočnim proizvodima, paškom siru, pršutu, janjetini, vinu, medu, rakiji, slasticama i sve začinit s paškom soli i maslinovim uljem. Osim vrhunske gastronomske ponude, hrane i pića, otočni proizvođači predstavit će se sa nakitom i suvenirima s motivima paške čipke, naplavina, maslinovog drva, filcane vune, čajevima, začinima i prirodnom kozmetikom. U sklopu Sajma održat će se i tombola, a očekuju Vas vrijedne i ukusne nagrade otočnih proizvođača.

Prisutne posjetitelje, zabavljat će klapa Nevera iz Rijeke, a u zabavnom programu nastupit će članice udruge Kissa koje će izvesti plesne točke „Mom otoku". Bogatu kulturnu i tradicijsku baštinu otoka Paga predstavit će paške čipkarice Jasna Magaš i Marijana Paro koje će demonstrirati šivanje paške čipke i modeli koji će nositi nošnje otoka Paga, pivači na kanat iz Kolana te Dario Šupraha iz Paga na mišnicama

Izlagači:

1. OPG Krunoslav Vidas, Novalja

2. Lemoncake - kućna radinost, Pag

3. Madeliefie art, Miškovići

4. Natura Luna, Lun

5. OPG Davorka Tičić, Povljana

6. Woolly, kućna radinost, Pag

7. Udruga Volim Vlašići, Vlašići

8. Delicije iz bakine kredence, Lun

9. OPG Oštarić Emil, Kolan

10. OPG Anton Škunca, Novalja

11. Učenička zadruga Slani škoj - SŠ Bartula Kašića, Pag

12. OPG Franjo Zubović, Kolan

13. Udruga Kissa, Vlašići

14. OPG Žuna, Vlašići

15. U.O. Puntina, Miškovići

16. T.O. Natura, Pag

17. OPG Marija i Tonći Rumora, Povljana

18. OPG Nediljko Baričević, Lun

19. Paška sirana d.d., Pag

20. Vina otoka Paga, Pag

21. Paške čipkarice Jasna Magaš i Marijana Paro, Pag

22. Solana Pag d.d., Pag

23. Namorana art, Pag

24. KUD Sv. Jeronim, Vlašići

25. OPG Dino Škoda, Povljana

26. Kantun kreativnog nereda, Vlašići

27. Vrtovi lunjskih maslina - Maslinarska zadruga Lun

28. Marija Čemeljić, Kolan


"Već tradicionalno, šestu godinu za redom, krajem mjeseca srpnja, organiziramo Sajam otočnih proizvoda „Od Luna do Fortice" u Vlašićima koji okuplja velik broj izlagača sa otoka Paga. Želja nam je domaćim i stranim posjetiteljima predstaviti gastronomiju, kulturu i tradiciju našeg otoka. Upravo ovakav događaj koji usred turističke sezone prezentira način života, otočne proizvode i proizvođače, gastro ponudu, kulturnu i tradicijsku baštinu pruža poseban doživljaj za sve posjetitelje. Želimo naglasiti da je bogata i raznolika ponuda rezultat vrijednih ruku naših izlagača koji stvaraju i prezentiraju proizvode vrhunske kvalitete. Otok Pag ima jako puno brendova te vrhunskih i nagrađivanih proizvoda, nositelja oznake HOP (Hrvatski otočni proizvod) i oznaka izvornosti; od paškog sira, janjetine, skute, maslinovog ulja, meda od kadulje, vina, rakije, soli...do Paške čipke i originalnih suvenira. Tu je i bogata kulturna i tradicijska baština te je ovo idealna prilika da ih predstavimo sve na jednom mjestu.

Ove godine je na Sajmu 28 izlagača, što nas jako veseli jer pokazuje da su prepoznali našu manifestaciju i da nam se svake godine rado vraćaju. Također, Sajam su prepoznali i podržavaju TZ Grada Paga, Grad Pag, TZ Grada Novalje, Općina Kolan, TZ Općine Kolan, Općina Povljana, TZ Općine Povljana i pansion Zavičaj iz Vlašića te im ovim putem zahvaljujemo na podršci.
Pozivamo sve sa otoka Paga i šire, da u nedjelju, 30. srpnja dođu u Vlašiće na Sajam, uživat u iću, piću i veseloj pismi." - istaknula je Ana Žunić, predsjednica udruge Volim Vlašići.