Sinoć su na šetnici Taline završili još jedni Bibinjski gušti, koji su, po svemu sudeći, i ove godine oduševili posjetitelje tijekom sva tri dana trajanja manifestacije.

Završnim okupljanjem izlagača u 19 sati, bibinjska šetnica Taline još je jednom postala pozornica atraktivnih mirisa i okusa, ali i izlog nebrojenih originalnih rukotvorina.

S nestrpljenjem se iščekivao i posljednji morski specijalitet ovogodišnjih Bibinjskih gušta koji se pod kuharskom palicom poznatog zadarskog kuhara Renata Kraljeva pripremao u velikoj tavi za sve prisutne. Čekajući u redu za vrhunski rižoto s kozicama, posjetitelji su mogli uživati i u ukusnim domaćim fritulama koje su bile izvrsna opcija za desert u posljednja tri dana.

Prava ljetna atmosfera uživanja u dobroj hrani i ponudi vrsnih dalmatinskih specijaliteta te domaćih proizvoda bila je uvertira za vrhunac sinoćnje večeri - nastup vokalne skupine Cambi.

Prepoznatljivi po mediteranskom pop zvuku s karakterističnim vokalnim višeglasjem, Cambi. su sinoć bibinjsku publiku zabavljali recentnim singlovima „Zaljubljen", „Od milijun samo jedna" te najnovijom skladbom „Kad bi". Bibinjska je publika pratila Cambi. u svim pjesmama te pokazala zavidno poznavanje sinoćnjeg repertoara. Rezime posljednje večeri Bibinjskih gušta donosimo u fotogaleriji.

- Izuzetno smo zadovoljni smo organizacijom i posjećenosti na ovogodišnjim Bibinjskim guštima. Drago nam je da domaćima, kao i posjetiteljima, možemo ponuditi jedno izvorno iskustvo koje spaja sve ključne elemente dobrog odmora u našim krajevima: dobru hranu, dobru zabavu i dobre ljude. Nadamo se da smo bili uspješni u dijeljenju naše kulture te da su se svi odlično zabavili. Zahvaljujem izlagačima, organizatorima i suradnicima koji su sudjelovali u ovogodišnjim Bibinjskim guštima te najveće hvala posjetiteljima, rekao je Jure Fuzul, direktor Turističke zajednice općine Bibinje, koja je ovogodišnje Bibinjske gušte organizirala u suradnji s općinom Bibinje te komunalnim poduzećem Bibinjac d.o.o.

Kao gastronomska inicijativa zabavnog karaktera, Bibinjski gušti imaju primarni cilj približiti gastronomsku ponudu proizvođača Zadarske županije, no predstaviti i proizvođače rukotvorina, unikata i suvenira.

Kao dobar turistički proizvod u formatu događaja i iskustva, Bibinjske gušte podržava Hrvatska Turistička Zajednica s Turističkom zajednicom Zadarske županije koja je sufinancirala ovogodišnje izdanje.