Na ovogodišnjim Burnumskim idama, glazbeno-scenskoj manifestaciji koja oživljava običaje iz doba kada su Rimljani vladali ovim prostorom, u subotu, 12. kolovoza pod zvjezdanim nebom nastupaju popularni Matija Cvek & The Funkensteins! U Burnumu, jedinom očuvanom rimskom vojnom amfiteatru u Hrvatskoj smještenom na području Nacionalnog parka „Krka" u Ivoševcima kod Kistanja, ovu manifestaciju već petnaesti put organizira upravo NP „Krka". Ako želite doživjeti slavnu prošlost Rimskog Carstva i prisustvovati tradicionalnoj rimskoj svečanosti punog mjeseca, rezervirajte 12. kolovoza za posjet Burnumu!
Ovogodišnje Burnumske ide održavaju se pod sloganom "Audaces fortuna iuvat", odnosno „Sreća prati hrabre", a ta stara poslovica zadržala se do današnjih dana kao svima omiljena motivacija za hrabre poteze.

Sajamski program ispred amfiteatra počinje od 20 sati, dok će pod rasplesanim zvjezdanim nebom Burnuma od 21 sat nastupiti talentirani Matija Cvek & The Funkensteins čije hitove poput Visine, Ptice, Trebaš li me i brojnih drugih znaju i stari i mladi. Jedinstvena lokacija amfiteatra uz čarobni Matijin vokal zasigurno će doprinijeti nezaboravnoj atmosferi pa će to biti koncert za pamćenje!

Za sve novosti pratite Facebook i Instagram Nacionalnog parka „Krka", a sve informacije o eventu pratite ovdje.

- Burnumske ide i ove godine obogatit će tradicionalni sajamski program ispred amfiteatra, koji će početi u 20 sati. Osim što će upoznati običaje iz vremena staroga Rima i zanate toga doba, posjetitelji će moći pogledati i vojnu opremu izloženu u rimskom vojnom šatoru ispred amfiteatra. Pridružite nam se i ove godine pod vedrim kolovoškim nebom! - poručuju iz Nacionalnog parka „Krka".

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje, a važno je napomenuti da je parking organiziran u krugu lokaliteta od 20 sati. Ulaz u amfiteatar će biti malo prije koncerta stoga vrijeme do tada iskoristite za obilazak prezentacijskih sadržaja. Na lokaciji se nalaze štandovi za prodaju pića za osvježenje te kemijski toaleti.

Nacionalni park „Krka" ovu manifestaciju organizira od 2011. godine, a svake godine privuče veliki broj posjetitelja. Termin ide izvorno se odnosio na dane punog mjeseca, koje su Rimljani smatrali povoljnima za organiziranje svečanosti i proslava pa se pod vedrim kolovoškim nebom svake godine rekonstruira povijest ovog kraja u rimsko doba, prikazivanjem života i običaja civilnog pučanstva, ali i nezaobilaznih elemenata legionarskih vještina, upotpunjenim različitim umjetničkim formama koje svoje korijene i tematiku vuku iz toga vremena.

Za sve novosti pratite Facebook i Instagram Nacionalnog parka „Krka", a sve informacije o eventu pratite ovdje.