Svjetlo dana ugledao je novi nosač zvuka klape Munita. Radi se o albumu koji se sastoji od deset autorskih pjesama u izdanju Croatia Recordsa, a nosi naziv „Vratit će se naša dica", po pjesmi koja je osvojila čak pet nagrada na Večerima dalmatinske pisme 2019. (1.nagrada stručnog suda, 2. nagrada publike, Nagrada za najbolju izvedbu, Nagrada festivalskog orkestra za najbolju skladbu i Nagrada portala Dalmacija danas).

Album nosi autorski potpis člana klape Vjekoslava Šuljića, koji je autor teksta i glazbe svih skladbi na albumu. Aranžmanski su doprinos dali vrhunski aranžeri poput Ivana Popeskića, Jere Šešelje, Remija Kazinotija i Tonija Eterovića.

Od svog osnutka prije 10 godina, Munita s podjednakim entuzijazmom radi na a capella izričaju, čija je kulminacija bila objavljivanje albuma „Za šaku Munite" i nastupi i pobjede na brojnim klapskim festivalima, ali isto tako i na autorskim pjesmama u instrumentalnim aranžmanima koji se kolokvijalno naziva „dalmatinski pop", uvijek u nastojanju da u glazbenom smislu ponudi nešto novo i drugačije.

 Tako je i nastao ovaj album, koji sadržava pjesme različitog karaktera, tempa, tematike i izričaja, od nježnih balada kao što su „Svako lito", „Obećajem" ili posljednja „Snovima ću tvojim proći", pa do bržih skladbi koje sadrže elemente reggae i ska zvuka poput „Sirene s otoka" ili vesele „Kako je loše kuhala". Tu su i pjesme koje na poseban način predstavljaju posvetu našem podneblju i načinu života, poput „Serafine" ili „Vratite mi moja lita".

Članovi Munite s nestrpljenjem očekuju 09. studenog, kada će album promovirati na svom obljetničkom koncertu povodom 10. obljetnice rada klape u HNK Zadar, uz eminentne glazbene goste. Na tom će koncertu Munita, između ostalog, izvesti i skladbe sa albuma „Vratit će se naša dica".

Munita je peteročlana zadarska klapa čiji sastav čine Hrvoje Rančić (prvi tenor), Marko Žorž (drugi tenor), Vjekoslav Šuljić (bariton), Marko Vidučić (prvi bas) i Matej Sikirić (drugi bas).

Novi album klape Munita u CD izdanju može se kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i njihovom web shopu na slijedećoj poveznici:

https://webshop.crorec.hr/proizvod/klapa-munita-vratit-ce-se-nasa-dica/

kao i preuzeti na glazbenim servisima Deezer i Spotify.

 

https://www.instagram.com/klapa_munita/

https://web.facebook.com/klapa.munita