U tijeku su zadnje pripreme za održavanje najvećeg kviz-natjecanja u jugoistočnoj Europi - zadarskog Memorijala Mirka Miočića, čije se sedmo izdanje održava u Arsenalu ovog vikenda. U više disciplina okupit će 320-ak natjecatelja iz Hrvatske, Srbije i BIH, a prvi put ove godine na Memorijalu sudjeluje i jedan stranac. 

- Ono što čini ovaj Memorijal zapravo prvim međunarodnim je to što smo odlučili otvoriti prijave i za strance te za njih prevesti kvizove na engleski jezik. Doduše, imali smo samo jednu takvu prijavu - gospodina Prakhara Guptu, Indijca koji živi u Švicarskoj ćemo s veseljem ugostiti. On će igrati kvizove na engleskom jeziku, a mi ćemo te kvizove kasnije i objaviti u nadi da dogodine možda bude i više „pravih" stranaca, rekao je predsjednik Kvizaške udruge Zadar Lovro Jurišić za Radio Zadar

Natjecanje je organizirano u tri glavne discipline - individualnom, ekipnom i kvizu parova te dodatnim tematskim kvizovima. Dean Kotiga, Krešimir Sučević Međeral, Mladen Vukorepa, Morana Zibar, Sven Marcelić, Mario Kovač...ovi poznati kvizaši i još mnogi drugi naći će se u subotu i nedjelju, 16. i 17. rujna, u zadarskom Arsenalu.

Proglašenje pobjednika 7. Memorijala Mirka Miočića, najvećeg kviz-natjecanja u jugoistočnoj Europi, je u nedjelju u 16:30 sati.