Prave janjeće tripice, fileki, kako kažu u Zagrebu i okolici, bile u četvrtak logičan gastronomski nastavka zadarskog Festivala mesa Meat Me 4.0. Prvi festivalski dan zvijezda je bila janjetina, drugi dan pulastar i patka, pa su tripice na dalmatinski, i to janjeće koje kod mnogih imaju status kultnog jela bile pravi izbor.

Brzo su na Staroj pijaci, ispod velikog festivalskog šatora planule porcije tripica koje je pripremio kuharski tim poznatog zagrebačkog restorana Tač koji je i u Zadru opravdao svoj zvjezdani status.

Ove je godine Tač proglašen najboljim tradicionalnim restoranom u Hrvatskoj i to po izboru kompetentne Dobre hrane, poznatog gastronomskog magazina.

Dobri mesni zalogaji s gradela, pa i sjajni burgeri i sendviči Picnic Mingle & Fun tima privukli su i u četvrtak ujutro, kao i u srijedu u večernjim satima, brojne ljubitelje mesa.

U petak, četvrtog dana festivala, bit će osobito zanimljivo kako jutro, tako i poslijepodne, odnosno večer. Ujutro nam kuha poznati zadarski chef Tomislav Karamarko i to veprovinu s njokima i jelenske medaljone s vrganjima (baš je toj gljivi sad sezona u Lici i u sjevernom dijelu Dalmacije), a navečer je koncert uz gradele.

Nastupa poznata zagrebačka skupina Elemental. Šarmantna Remi i njezina ekipa odsvirat će svoje stare i novije hitove, podjednako plesne i britke u tekstovima. Naravno, ulaz na koncert je besplatan, a uz svirku posjetitelji mogu uživati i u sjajnim zalogajima s velikog festivalskog roštilja te u fast food iznenađenjima Picnic Food Trucka.