Večerašnjim koncertom grupe Elemental na Staroj pijaci četvrti Festival mesa Meat Me ulazi u svoju završnu fazu. Meat Me 4.0 dosljedno je nastavio niz od tri prethodna festivalska eventa koja su prezentirala gastronomiju, prvenstveno mesne namirnice i jela Zadra i njegovog kraja.

Pa i u svojoj završnoj, vikend fazi, kada je festivalsko radno vrijeme produženo do 24 sata, Meat Me 4.0 nasljeđuje svoja prošla izdanja pod geslom - „Mesa i igara!". Zato u petak navečer sviraju Elemental, a u subotu grupa Silente. Zagrebački bend Elemental nastupa večeras u 21 sat i ove godine slavi četvrt stoljeća glazbe i stihova bez kojih je danas teško zamisliti domaću glazbenu scenu. Bili su među pionirima domaćeg hip hopa, predvodnici generacije koja je jasno izražavala stav, pazeći pritom na umjetničku vrijednost i kvalitetu svakog aspekta kulture koje su bili dio. Remi i ekipa predstavit će nam svoju originalnu glazbenu smjesu koja kombinira različite glazbene žanrove, uključujući hip-hop, elektroniku, rock i alternativni beat.

U petak ujutro gastronomski show priredio je nadaleko poznati zadarski chef Tomislav Karamarko. Tema koju je obradio uz pomoć učenika HTU škole Zadar bila je divljač. Vepar u bogatom tamnom umaku s njokima te teleći medaljoni s brusnicama i vrganjima s knedlama od kruha kao prilogom - jela su kojima je Karamarko dao posvetu dalmatinskoj i hrvatskoj gastronomskoj baštini. Glavna staništa ove krupne divljači su, bar do prije desetak i više godina, bila daleko od Dalmacije, ali su tamni umaci s divljači odavno ušli u sezonske jelovnike u ovom kraju.

Festivalski se ambijent sjajno ovih dana uklopio u razigranu svakodnevicu glavne zadarske Tržnice. A baš je zadarska pijaca ovih dana puna i šarena: ima tu svega, od kasnih bresaka, jabuka i grožđa, tek pristiglih mandarina, ličkih svježih vrganja, tek ubrane svježe endivije, ali i još uvijek mirisnih rajčica...

U cijelom tom pijačno-festivalskom šušuru dobro je zastati i u opuštajućem atriju Wine Gardena, koji u okviru Meat Me 4.0 vrlo odgovorno i sadržajno predstavlja vina zadarskog kraja.

Dok traje festival dimit će se i s festivalskog roštilja na kojem je moguće dobiti svega, od bifteka do janjetine. Tako će biti, naravno, i večeras kada stižu Remi i Elemental, a ulaz je, naravno, besplatan...