Sjajnim nastupom grupe Elemental u petak navečer te kremastim i delikatesnim rižotom od mesa istarskog goveda boškarina u subotu ujutro, uz pratnju opuštajućeg jazza Elene Stelle i AJ Tria, zadarski Festival mesa Meat Me 4.0 doživio je svoju završnu, najposjećeniju i najbolju fazu.

Svima poznati Neno Stojaković koji i ove godine potpisuje scenografiju Meat Me Festivala (nikad bolju!) u jednoj je rečenici opisao atmosferu na zadarskoj Staroj pijaci za vrijeme koncerta Remi i Elementala: „Bilo je tako puno dobre energije!".

Izvrsna glazba i dobra spiza, a Meat Me je prvenstveno fešta dobre hrane, bilo su dovoljno jak mamac za mnoge Zadrane i turiste koji su te tople listopadske večeri napunili festivalski trg kao i obližnji Wine Garden s najboljim vinima Zadarske županije.

Subotnje jutro je počelo pomalo sramežljivo, ali čim se zadimio veliki Ofyr roštilj s mesnim odrescima te se proširio miris rižota, Stara pijaca se napunila posjetiteljima. Rižot od boškarina ipak nije pripremao tim iz pulske Vodnjanke, imali su određenih tehničkih problema oko dolaska u Zadar. Zato je Vedran Božićev, vlasnik tvrtke Picnic Mingle & Fun, koji je inače organizirao kompletnu festivalsku gastronomsko-ugostiteljsku liniju, uzeo kuhaču u ruke i pripremio na desetke porcija odličnog goveđeg rižota. Tako ukusan rižoto može se samo još ponekad pojesti na svadbenim večerama.

Program je vodila i sugovornike o svemu i svačemu vezanom za hranu propitivala energična RTL-ova novinarka sa sjedištem u Zadru - Nikolina Radić, a glazbenu podlogu sa svog DJ pulta osiguravao je uvijek nadahnuti Davor Valčić s Radija 057.

Završna festivalska večer, u subotu, rezervirana je sve one mesne delikatese s roštilja i Mingle fast food trucka, ali i još jedan koncert. Nastupa svima poznata grupa Silente čiji koncert počinje u 21 sat. Festivalski šator bit će otvoren ranije, već od 18 sati, a naravno da je i ovaj koncert besplatan.

U nedjelju će još biti živo na festivalskom trgu: kao svojevrsni jutarnji after party održat će se - Gradelada. Gorjet će festivalski roštilj, sve do 14 sati bit će i vina i dobrih koktela te svega onoga po čemu će se pamtiti Meat Me 4.0.