Ove subote, 25. studenog, Sportsko ribolovno društvo Bibinje organizira u Frnaži svoju već 6. Lignjadu; sportsko-zabavnu manifestaciju humanitarnog karaktera, koja okuplja Bibinjce i njihove prijatelje u lovu lignje iz brodice. Tim je povodom na 057 radiju gostovao predsjednik SRD-a, Miljenko Kero.

- Počeli smo prije 6 godina, skupili smo se i rekli zašto mi to ne bi napravili, kad mogu drugi, idemo i mi, veselo započinje Kero.

S obzirom na prethodne godine, očekuje se 40 do 50 prijavljenih brodica

- Ove godine smo stavili da mogu biti tri člana posade. Vidjet ćemo hoće li netko oboriti rekord, do sada su najveći ulovi bili negdje oko kila.

Sudionike očekuju i vrhunske nagrade, prva nagrada je Haswing, a za drugi i treće mjesto dobri štapovi, Striker, Garmin i slično.

Osim natjecateljskog dijela, posjetitelje očekuje i zabavni program. Za glazbu će biti zadužen lokalni DJ, a osim što će se spremati lignje odmah nakon vaganja, moći će se pojesti i bakalar. Za najmlađe je ove godine po prvi organizirana i dječja tunjada u jutarnjim satima.

- Podjela startnih brojeva je od 14 do 15 sati, a start je u 15:30 i nadamo se da će nas prognoza poslužiti, a ako baš ne bude dobro, odgodit ćemo za dan nakon, zaključuje Kero i poziva svih da dođu i zabave se na još jednoj tradicionalnoj lignjadi!