Atraktivno, natkriveno klizalište, nikad veći luna park, ledeni tobogan, golemi šator s sadržajima za djecu, mlade i sve koji se tako osjećaju, ugostiteljski adventski kutak... samo su dio bogate ponude Zimskog parka u Športskom centru Višnjik, a koji i će ove godine svoja vrata otvariti na Dan grada Zadra, 24. studenoga, u petak u 17 sati.

Iako su i prijašnjih godina uživali potporu velikog broja udruga, vrtića, škola... ove godine pridružio se rekordni broj - na zabavnim i sportskim sadržajima Zimskog parka angažirano je petnaestak vrtića, sedam škola, te niz humanitarnih, sportskih, plesnih udruga, igraonica, zborova, klapa, ansambala, performera...

Svi su oni pridonijeli da program koji će se u Veselom šatoru održavati sve do prvog tjedna siječnja 2024. bude nikad šareniji, nikad zabavniji i nikad veseliji. Zimski park financijski, idejama i operativno podržali su Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski rukometni savez, Hrvatski karate savez, Hrvatska turistička zajednica, HEP, Mlinar, GAZ, Cromaris, Jolas, Good Job, Dražena Consulting, RB Auto, Opel Mitrović, AutoHrvatska, te Meta Baloni, Bakmaz, Twiga Lounge Bar, Maraska i Vjenčanja Diora.

I ovom zgodom osigurali su besplatne termine klizanja za svu zadarsku vrtićku djecu i školarce zahvaljujući našoj Univerzalnoj sportskoj školi, te nacionalnim sportskim savezima, kao i besplatne radionice na kojima će se najmlađi moći okušati u rukometu, karateu, stolnom tenisu i brojnim drugim sportovima.

Radno vrijeme:

- Klizalište i ledeni tobogan od 9 sati do 23 sata.
- Luna park od ponedjeljka do petka 16 sati do 22 sata, a subotom, nedjeljom i praznicima od 12 sati do 22 sata.
- Adventske kućice: Kava i fritule od sati 8 do 23 sata, a kućice s hranom i pićima od 14 sati do 23 sata.
- Jahanje ponija Rikija i Simbe, te magarca Willyja (Konjički klub Maximus) i/ili fotografiranje: svaki dan od 17 sati do 21 sat.

Program otvaranja, petak, 24. studenoga 2023.

- U 10, 30 ŠC Višnjik će preplaviti mališani iz dječjih vrtića Radost, Latica, Voštarnica, Vrapčić, te igraonice i rođendaonice Čarobni grad. Vrijedna djeca zajedno su sa svojim tetama odgojiteljicama priredila pregršt ukrasa kojima će okititi borove.

- Program u Veselom šatoru počet će u 17 sati pod vodstvom Tota, a otvara ga svojim nastupom, plesnom točkom i performansom u maniri Michaela Jacksona - fantastični Diego Dijan.

- U 17, 20 na scenu će stupiti mali plesači iz Dječjeg vrtića Kocka kockica, a nakon njih Dječji zbor Tintilinić, Dječja klapa Feral i Zbor Vladimira Nazora by Iva Mustać Klarić.

- U 18, 30 će svi okupljeni moći uživati u koreografijama Plesne udruge IN - FLUX by Evita Iglić, slijede Mia Bobi iz Glazbeno scenskog studija Arija by Nela Šarić, Nina Vujević, te mali pjevači iz Osnovne škole Krune Krstića sa svojim profesoricama Marijom Šimunić i Enom Vukić.

- Od 18, 35 svojih će šest koreografija izvesti Plesni klib Bellus, a nakon njih i Studio 8 by Stella Rončević.

- Za humanitarnu narav Zimskog parka, pobrinut će se Palčići koji će nazočnima ponuditi unikatne blagdanske ukrase izrađene u DV-u Latica, i to od 17 do 19, 30. Najavljeno je i da će im se pridružiti, kao gost iznenađenja, i Medo Ljubavi Zadar.

- Ako netko zna stvoriti dobru atmosferu, zna Kanella - nastup ove popularne skupine počet će najkasnije u 19, 30 sati.